Свищов

Тридневни празници „Свищовски лозници“ радваха крайдунавския град

В петък за поредна година започнаха есенните празници «Свищовски лозници». Временно изпълняващата длъжността кмет на община Свищов Анелия Димитрова официално откри тридневните тържества в града, като подчерта важността на празника в исторически план и символичното значение, което той има за жителите на крайдунавския град. Приветствени слова към жителите на Свищов поднесе и народният представител д-р Станислава Стоянова, а Великотърновският митрополит Григорий благослови Свищов и пожела здраве и благоденствие на всички миряни.

Малчуганите от ДГ „Васил Левски“ в Свищов се представиха отлично с изпълнението „Мой роден град“, а празничната вечер продължи с концерт на Михаела Филева, Pavel & Venci Venc, които направиха невероятен концерт за стотиците млади хора в центъра на града.

В първия от трите празнични дни на „Свищовски лозници” по инициатива на Общината бе раздаден топъл обяд за граждани в неравностойно социално положение. Молебен за здраве и благополучие отслужиха отец Михаил Миронов и архиерейският наместник на Свищовска духовна околия протойерей Руслан Личев.

Инициативата се реализира за четвърта поредна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *