362 четения

Българи, англичани и руснаци се включиха във Фестивал на меда в Мусина

За първи път в Мусина бе организиран Фестивал на меда. Събитието в неделя се превърна в интернационално, тъй като в него се включиха не само местните хора, но и англичани и руснаци, които от няколко години живеят в селото. Мероприятието бе уважено от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, който бе член на журито в кулинарния конкурс, част от програмата на празника.

Десетки домакини се съревноваваха за най-вкусна лютеница, сладкиши и баници. Акцент в готварските надпревари обаче бе битката за най-хубав мед. В тази категория сили премериха десет участници. Те представиха разнообразна продукция, а някои изпъкнаха и с иновативни идеи. Сред изложените продукти бяха мед от липа и акация, от рапица, с тахан. Първото място журито присъди на липовия мед на Йордан Йорданов, второто на билковия мед на Ракли Раклиев, а третото на продукцията на Иван Стоянов. Всички кулинари и майстори на мед получиха грамоти за участие.

По време на празника художничката Олга Рибакова от Русия, която преди 8 години се сдоби с имот в Мусина, дари свои картини на клуба на пенсионера в селото.

Много забавления и игри бяха организирани и за малчуганите. Десетки деца рисуваха, танцуваха и демонстрираха таланти. Празникът завърши с кръшно хоро.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *