985 четения

Корнелия Нинова дойде във Велико Търново, за да подкрепи Весела Лечева в изборите за кмет

 

Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ стартира предизборната кампания от знаковия хан „Хаджи Николи“

„ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА ПРОСЛАВИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО СЪСТЕЗАТЕЛ И ШАМПИОН И ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ ПРОСЛАВИ И ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Но тя няма да може да свърши всичко сама и без екип. Затова е важно до нея да бъдат нашите кандидати за общински съветници и за кметове на населени места, които са авторитети, професионалисти и почтени хора, съчетание от енергията на младостта и мъдростта на опита. Знам, че това са хора, които ще работят така, че да подредят общината и ще работят за добруването на нейните жители“.

Това каза председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова. Тя дойде, за да подкрепи Весела Лечева като кандидат за кмет на община Велико Търново, кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места. В неделя вечерта коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ даде старт на предизборната си кампания в една от най-емблематичните за старата столица сгради – хана на Хаджи Николи. На откриването присъстваха успешни общински кметове на левицата и кандидати – Явор Божанков, който се бори за Горна Оряховица, инж. Емануил Манолов, кандидат за Павликени, Георги Чакъров – за Полски Тръмбеш, Румен Павлов – за Стражица. На откриването присъства кандидатът за кмет на Лясковец Емилия Жилиева, на Елена – Сашо Топалов, на Златарица – Михаил Ганев, както и лидерите на политическите партии, които се обединиха в коалиция – Стефан Антонов, председател на Общинския съвет на БСП, Николай Илчев, областен лидер на АБВ, и Милен Маринов, областен координатор на „Движение 21“.

„ЗАЕДНО СМЕ В ТОВА ЗНАКОВО ЗА ГРАДА И БЪЛГАРИЯ МЯСТО – ХАН „ХАДЖИ НИКОЛИ“, КОЙТО Е СИМВОЛ НА РОДОЛЮБИЕ, защото един българин е посветил тук живота си, дал е богатството си за свободата и за борбата на българите за независима църква. Това място е символно за градеж, защото е едно от най-добрите постижения на майстор Колю Фичето“, каза още Корнелия Нинова.

„СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ГОРДЕЯ СЕ С ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС, ОБИЧАМ ВИ, УСЕЩАМ ВАШАТА СИЛА, ВАШАТА ЛЮБОВ, ЖЕЛАНИЕ И МОТИВ ДА СПЕЧЕЛИМ ТЕЗИ ИЗБОРИ. Имаме шанс, когато сме заедно и когато сме обединени. Нашите опоненти казват: тя, Весела, няма опит. Тя, Весела, не е от Велико Търново. Тя е народен представител, пък за какво й е кметското място.

Нямам нужда нито от топло място, нито от слава. Имам ги и двете. И няма нужда да доказвам, че съм великотърновец. Имам нужда искрено да ви обещая, че ще се боря с цялото си същество и сили да не ви разочаровам и да не ви предам“, каза в изключително емоционалната си реч при откриването на кампанията почетният гражданин на Велико Търново и кандидат за кмет на Общината от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева. Тя е и водач на листата за общински съветници.

Весела Лечева призна, че всичките 25 години спортна кариера са огромен житейски опит, защото всеки ден е преодоляване на предизвикателства. Годините в Народното събрание, безкрайните дебати, участията й в законодателната дейност, четирите години като председател на Държавната агенция за младежта и спорта, също са натрупан опит. Още повече че създадените от нея програми и до днес се ползват от местните спортни клубове.

„Аз съм човек, който гради мостове и дава път на младите, на можещите и на тези, които искат да успеят. Обещавам, че първото, което ще премахна, е страхът – той е деструктивен за обществото. Нашите опоненти ще изреждат много цифри и усвоени ресурси. Но усещането у хората е, че всичко това е само имитация. Всички виждаме, че построеното е еднодневка и няма да издържи и до следващото лято. Това е разхищение на огромния обществен ресурс. Днес Велико Търново има нужда отново от истински градивен растеж, от усилията на всеки българин, на всеки великотърновец. Днес Велико Търново има нужда да бъдат изпълнени всички онези сериозни тежки инфраструктурни проблеми, които нашите опоненти и ГЕРБ отбягваха през годините. И ги оставиха на нас, а може би на мен, като жена, да ги свърша“, заяви Весела Лечева и допълни, че хората вече не вярват на обещания и нямат време да чакат.

„Нашите опоненти се хвалят, че Велико Търново е център на туризма, но истината е, че градът е назад като приходи от туризъм, а туризмът е структуроопределящ за икономиката на града. Време е да спрем да сравняваме Велико Търново със съседните ни общини и области. Велико Търново трябва да се мери с Любляна, с Вилнюс, с проспериращите градове, съчетали модерното и историята“, заяви Весела Лечева. Тя подчерта, че управлението изисква да прогнозираш, да анализираш и да направляваш процеси и хора, да създаваш политики и идеи и да даваш път на можещите.

„ГРАДЪТ НИ СТРАДА МНОГО ГОДИНИ ОТ ПРОБЛЕМИ С ИНФРАСТРУКТУРАТА И С ТЕЖКИЯ ТРАФИК. Липсва каквато и да е визия за развитието на публичната инфраструктура, за връзката на тази инфраструктура с бизнеса, за появата в нашия град на високотехнологични паркове, бизнес центрове, други инициативи, които ще отворят нови, високоплатени места за висококвалифицирани специалисти. Ние имаме ясна визия как следва да се развиват градът ни и общината Респект към Весела Лечева, която тръгва към поредното си състезание и то, убеден съм, ще й донесе поредната шампионска титла. Но тук наградата няма да бъде златен медал, г-жо Лечева. Наградата ще бъде регалиите на кмета на Велико Търново“, каза от името на коалиционните партньори областният лидер на АБВ Николай Илчев.

В ТЪРЖЕСТВЕНАТА ОБСТАНОВКА В ХАНА „ХАДЖИ НИКОЛИ“ БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНАТА. А те са Румен Гърбов – за Церова кория, Кирил Кирилов – за Пчелище, Ваня Бижева – за Леденик. В Присово кандидат е Надежда Димова, в Ресен – Ангел Калбанов и в Самоводене – Маргарита Сърменова. В Дебелец е издигната Събка Илиева, в Килифарево – Сергей Стойков. Коалицията подкрепя и независимите Недьо Георгиев – за Балван, Христо Христов – за Ново село, и Албена Беренска – за Беляковец.

„Колеги, приятели, ние сме основата, фундаментът на пирамидата, наречена общинска управа. Ние сме тези, които са близо до хората, познават проблемите и могат да ги решат. Да не забравяме най-важното задължение на всеки кмет – постоянно да се повишава качеството на живот в населено място“, каза Сергей Стойков, който говори от името на кандидатите. След като се обърна към своите колеги, той пожела успех и на Весела Лечева с думите: „Весела, аз съм сигурен, че ти си достоен кандидат за старата столица. Уверен съм, че ще спечелиш и ще бъдеш добър кмет“.

Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ участва в изборите за местна власт с пълна листа с кандидати за общински съветници. Всички 37 кандидати бяха представени при откриването на кампанията.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

2 коментара за “Корнелия Нинова дойде във Велико Търново, за да подкрепи Весела Лечева в изборите за кмет

 • 01.10.2019 в 14:07
  Permalink

  Нямам нищо против Весела Лечева,напротив,дълбок поклон за това,което е направила като спортистка.Но тя не е живяла от много години във Велико Търново и не е запозната с много от проблемите на града.

  Отговор
 • 01.10.2019 в 14:41
  Permalink

  Не, благодаря. Лечева да си гледа семейния бизнес в София.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *