2044 четения

ДПС стартира кампанията си във Велико Търново със заявка за минимум трима общински съветници

В листата си партията залага на изявени млади хора, които искат да живеят и да се развиват в България

 

Под надслов „Власт за хората“ ДПС даде силен старт на предизборната си кампания в старата столица. На официална церемония в „Интерхотел Велико Търново“ в понеделник вечерта бе представена листата с кандидатите за общински съветници на партията. В битката за местния вот се впускат 22-ма представители на политическата формация, като сред тях преобладават млади хора, изявени в различни сфери и отрасли.

„За нас местните избори винаги са били най-важни. Те не са просто за да заемем длъжности в местното самоуправление, а чрез извоюване на тези позиции да работим за гражданите и да върнем тази власт на хората, защото ние сме наясно, че властта идва от хората, трябва да служи за тях и да могат да я контролират“, заяви областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу, който е и водач на листата.

Той бе категоричен, че движението влиза в сериозна политическа битка, в която обаче всички ще се убедят, че то ще реализира голям прогрес както на местно, така и на национално ниво. По думите му, неслучайно партията залага на млади хора, които искат да живеят и да се развиват в България, вместо да емигрират в Западна Европа.

„Тръгваме сериозен отбор и ще затвърдим доброто си представяне на Европейските избори. Нашата заявка е минимум трима общински съветници, които да бъдат важна част от управлението на Велико Търново. ДПС ще работи за просперитета на старата столица, за облагородяване на кварталите в нея, както и прилежащите й населени места“, увери Далоолу.

Областният председател на движението подчерта, че партията дава пристан на можещи хора, без значение от религията, която изповядват.

Вторият в листата и доскорошен общински съветник Сунай Мунков допълни, че в някои населени места добрите инициативи не са се случвали, тъй като в нея преобладава по-сериозен електорат на ДПС и ще работи, за да промени това.

„Много неща постигнахме и ще продължим в същия дух. Ще направим всичко, което заслужават хората, за по-добър живот, по-добра инфраструктура, образование. Кадрите, които имаме, са високо подготвени и не отстъпват по нищо на останалите от другите партии. Винаги сме били позитивно настроени към всеки и сме готови на консенсус с останалите партии за доброто на хората. Ние сме близо до избирателите не само в предизборната кампания“, коментира той.

„Имаме подготвени кадри за всеки отрасъл – икономика, образование, социални дейности и т.н. Нашите общински съветници в миналия мандат положиха една добра основа, която ни дава самочувствието да гоним поне три места в местния парламент. Поставяме си за задача да достигнем до всеки един избирател, да представим себе си, да излезем с нашите чисти сърца и да обясним, че ДПС ще направи необходимото, за да живеем в един по-добър град“, заяви Синан Пехливанов, един от най-активните и образовани млади представители на движението, който заема четвъртото място в листата.

Кандидатите на ДПС призоваха за толерантна и позитивна кампания, която да преустанови отблъскването на младите хора от политиката.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: авторката

 

Листата за общински съветници на ДПС

1. Гюнай Далоолу

2. Сунай Мунков

3. Мъстън Еминов

4. Синан Пехливанов

5. Фатме Етемова

6. Мариян Маринов

7. Шенол Дюстабанов

8. Кязим Кязимов

9. Бесим Бесимов

10. Кенан Расимов

11. Альоша Атев

12. Елин Пъцев

13. Ибриям Ибриямов

14. Айтен Куюмджиев

15. Акиф Акифов

16. Мариета Аспарухова

17. Юлиян Петров

18. Беняз Налбантова-Ахмедова

19. Румен Асенов

20. Аделин Енев

21. Сурай Алиев

22. Ефраил Асанов

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!