Марио Иванов: „Моят град има нужда от нови решения на текущите проблеми“

Лица от листата на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“

Роден през 1993 г. във Велико Търново, политолог и историк

С преференция 126

 

Кандидатирам се за общински съветник, защото родният ми град има нужда от промяна, има нужда от нови решения за текущите проблеми на гражданите.

Ако бъда избран за общински съветник, бих работил за развитие на нашия град като туристически и културен център. За реставрация и запазване на вековните паметници на нашия град, за подобряване на инфраструктурата в старата част на града. Нередно е да бъдат посрещани туристи с разбити улици, разпадащи се къщи и постоянни ремонти на ремонтите. Нашият град се слави с това, че сме историческа и духовна столица на България. Това трябва да стане на факти, а не само на думи.

Също така бих работил за въвеждането на общински културен чек, заложен в програмата на нашата коалиция.

На национално ниво културният чек беше предложен от парламентарната група на „БСП за България“ и отхвърлен от управляващото мнозинство. Законопроектът, изготвен с участието на Младежкото обединение в БСП, предвиждаше всеки, навършил пълнолетие, да получи културен чек, с който да може да посещава театри, музеи, галерии и концерти.

На общинско ниво този културен чек би бил на сума 50 лв. на зрелостник (45 000 лева на година) и безплатни ваучери за културни събития – театрални постановки, концерти.

За мен Велико Търново е моят дом. Град с история, с култура и красота. От нашия град е изградена Втората българска държава и е обявена Независимостта на третата. Също така във Велико Търново са поставени основите на социалистическото движение в България. Велико Търново, градът на Асен и Петър, на Иван Шишман, на Димитър Благоев и Никола Габровски, за мен е душата и сърцето на България.

 

Гласувайте с номер 71 за кмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *