Поглезете се – заслужавате го!

Колко пъти сте се лишили от нещо, което сте искали да си купите или да направите за себе си, с оправданието, че сега нямате пари или време за това. Голяма грешка! Започнете да си обръщате повече внимание, защото спокойствието и вътрешната хармония са предпоставка за добро здраве. А само ако сте здрави, ще можете да живеете пълноценно.

1. Масаж.

Масажите са полезни, но много скъпи. Затова няма да ви посъветваме да си купите масажен стол например, който струва цяло състояние, но можете да си купите масажна възглавница, която ще ви бъде подръка винаги и по всяко време, за да намали напрежението ви. Също така потърсете по-евтини варианти за масажи чрез ваучери и други намаления.

2. Вана.

Звучи банално, но е ефикасно. Водата отпуска тялото. Освен това ваната е отличен заместител на джакузито, което не всеки може да си позволи. А ако отделите време, за да я украсите със свещи, ако си сипете чаша вино и си пуснете хубава музика, преживяването по нищо няма да отстъпва от това, което бихте получили в спа центъра на някой петзвезден хотел.

3. Обърнете внимание на косата и кожата си.

Това предложение съвсем не се отнася само за дамите. Съществуват най-различни начини, да поглезите косата и кожата си, без да се налага да харчите цяло състояние. Помислете само колко вида маски за лице и за коса се предлагат, най-различни кремове, масла, ароматни соли и т.н.

4. Почетете хубава книга на топло в леглото.

Особено подходящо средство за релакс в идните студени месеци. Дъждовен ден, мързеливо настроение. Какво по-приятно и отпускащо може да се направи в такъв момент, освен да потънете в леглото с чаша чай или кафе и да се насладите на компанията на една хубава книга!

5. Излезте на чист въздух.

Природата е едно от най-прекрасните творения на света и източник на енергия. При това напълно безплатно. Не подценявайте благоприятното въздействие на една разходка сред зелено. Независимо от повода и от компанията.

6. Поглезете се с хубаво кафе.

Поръчайте си любимото лате от любимото заведение. В магазина отделете повече пари за по-хубава марка и по-качествено кафе. Или пък опитайте нещо ново. Не пестете от това дребно, но значимо удоволствие.

Всичко, което ви прави щастливи, си заслужава и няма цена.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *