1588 четения

Пустеещи терени по кварталите стават паркинги

Тече проектиране на места за коли на всички свободни терени

 

НАД 500 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРКОМЕСТА СЕ ОФОРМЯТ В ПРЕТЪПКАНИЯ С АВТОМОБИЛИ КВ. „КОЛЮ ФИЧЕТО“. От Община Велико Търново са поръчали проектиране на места за автомобили върху всички свободни междублокови пространства и територии със статут на публична общинска собственост. Подобно нещо ще се случва и във всички останали квартали, тъй като нуждата от паркинги е крещяща, а жителите и гостите на града няма къде да паркират, от което страда най-вече туризмът. В района около мола има общо над 15 дка общински площи, но на тях няма изградена никаква инфраструктура. Проблемът е загърбван от години, но ескалира напоследък. От кметството приемат мнения и препоръки на граждани за това къде могат да се оформят джобове за паркиране и паркинги с различни капацитети. Всички те се разглеждат и от постоянната комисия за организация на движението, ръководена от зам.-кмета проф. Георги Камарашев.

ПРОЕКТИРАТ СЕ И ДЖОБОВЕ ЗА ПАРКИРАНЕ ПО ЦЯЛОТО ПРОТЕЖЕНИЕ НА ОСНОВНАТА ЗА ГРАДА УЛ. „ПОЛТАВА“. За изграждането им по цялото й протежение от „Беляковско шосе“ до мола са предвидени 80 хил. лв.

В момента общинска комисия оглежда и кварталите „Бузлуджа“ и „Картала“ също за свободни общински площи, върху които биха могли да се изградят надземни паркинги за нуждите на живущите. От кметството прецизират и исканията за предоставяне на отстъпено право на строеж на граждани, които желаят да си изградят гаражни клетки.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!