За известния зъболекар д-р Антон Дончев Велико Търново е сред общините с най-развити социални услуги

Известният великотърновски зъболекар д-р Антон Дончев е част от силната листа на ГЕРБ – В. Търново, с кандидати за общински съветници. Той е едно от уважаваните лица, представящи т.нар. „гражданска квота“ в листата. Наред с медицинското си образование д-р Дончев е и магистър по здравен мениджмънт.

Д-р Дончев е сред възстановителите на Българския зъболекарски съюз, като в продължение на два мандата е председателствал районната колегия на организацията.

Индивидуалната практика на д-р Антон Дончев има многобройни пациенти, но освен като отличен професионалист той е познат и с обществената си ангажираност. Възможността да бъде полезен с компетенциите си, му дава мотивация да се включи в състезанието на идеи, каквото би искал да представлява предизборната кампания. За съжаление, към момента не се забелязват никакви конкретни и съществени послания от страна на опонентите на кмета Даниел Панов, е мнението на стоматолога. Само с пожелания не се решават проблеми, заявява д-р Дончев, който е известен със своята принципност.

Велико Търново е сред българските общини с най-силно развити социални услуги, припомни кандидатът за общински съветник. Благодарение на това, че старата столица съумява да се възползва адекватно от солидарността на ЕС, се създадоха звена за подкрепа на деца и родители, на хора, изпаднали в нужда заради бедствия, аварии или други посегателства. Д-р Дончев припомни общественодостъпната информация, че благодарение на мрежата от социални услуги, през последния мандат е подобрено качеството на живот на повече от 3000 души, включително на деца в неравностойно положение или в риск.

Наред с това е осигурена заетост на повече от 300 младежи, на безработни над 50-годишна възраст и на лица с трайни увреждания. Нуждаещите се жители на общината получават необходимата подкрепа и помощ по програмите „Домашен асистент“ и „Социален патронаж“. Разшири се и обхватът на обществената трапезария.

Преференциалният номер на д-р Антон Дончев е 131, а листата на ГЕРБ, от която той е част, е под номер 43 в интегралната бюлетина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *