457 четения

Директорът на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ Васил Вълчев е част от силната листа на ГЕРБ

Директорът на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ Васил Вълчев, който установи и разви творческия и репертоарен баланс между двата художествени отдела – музикален театър и драматичен театър, и стабилизира художествено-творческата дейност на театъра, е част от кандидатите на ГЕРБ. Листата с кандидати за общински съветници на най-голямата партия се явява на местния вот с номер 43.

През 2009 г. Вълчев завършва магистратура по мениджмънт, маркетинг и продуцентство в музикалните изкуства в Нов български университет. През 1981 г. завършва магистратура в инструментален факултет на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. През 2011 г. придобива магистърска степен – дирижиране, а през 2012 г. специализира оперно-симфонично дирижиране в Национална музикална академия „Проф. П. Владигеров“.

Това изключително много помага в работата по управление на великотърновския театър, който Васил Вълчев успешно ръководи девет години – от 2009 г. до 2014 г. и от края на 2015-а до този момент. На практика след повторно спечелване на конкурс през 2016 г., благодарение на неговата инициативност, компетенции и добрите му управленски качества и решения, театърът преодоля творческата и репертоарна криза. Съумя да установи нормална работна атмосфера, която се превърна в професионална и творческа.

Днес МДТ „К. Кисимов“ отново е емблема и гордост за великотърновци. Под ръководството на Васил Вълчев театърът има уникален репертоар, за който смело може да се каже, че е сред най-богатите в страната – оперета, мюзикъл, драма, концерти, детски постановки. Институцията отчита добри приходи, а благодарение на множеството турнета, великолепните търновски артисти са аплодирани по театралните сцени в цялата страна. Преди заемането на директорския пост през 2009 г. близо двадесет години Васил Вълчев е работил като артист оркестрант в Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“. От 1995 г. до 2015 г. е бил и преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – катедра „Музика“, и от 1998 – 2001 г. преподавател в СОУ „Ем. Станев“ в старата столица.

За да бъде Васил Вълчев член на местния парламент в историческата и духовна столица на България, може да бъде подкрепен с преференциален номер 129 в листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *