martineli

martineli

Кандидатите на „Демократична България“ чуха болките на хората в Ново село, Балван и Дома за възрастни

Кандидатът за кмет на старата столица от „Демократична България“ адв. Калоян Янков и кандидатите за общински съветници Елена Чамуркова и Антон Кръстев бяха топло посрещнати от жителите на Ново село и Балван във вторник. Пред тях те изложиха стратегията си за управление на общината, както и приоритетите, които ще отстояват в местната власт. Акцент в предизборната програма на „Демократична България“ е подобряването на свързаността между отделните населени места и селцата с общинския център, както и поетапното подобряване на пътната мрежа.

Кандидатът за кмет адв. Калоян Янков подчерта целите на управленската си програма – създаване на условия за предприемачество и инвестиции в перспективни високотехнологични производства не само във Велико Търново, но и в по-големите и близки до общинския център села, подкрепа на стопански инициативи с висока добавена стойност, провеждане на нова стратегия на туризма в региона, която да обвърже и населените места, както и социална отговорност и солидарна грижа за хората в нужда.

Пред Калоян Янков, Елена Чамуркова и Антон Кръстев хората изразиха недоволство от ниските си пенсии и доходи, от обезлюдяването и недобрата инфраструктура заради липсата на помощ от кметството. Хората се оплакаха още от високите местни данъци и поискаха събраните от налози суми да се връщат обратно в местните бюджети, за да могат да се използват за облагородяване на населените места.

По-късно Калоян Янков и кандидатите за общински съветници Елена Чамуркова, Сева Памукчиева, Любомир Марков и д-р Христо Димитров посетиха Дома за стари хора “Венета Ботева”, където бяха посрещнати радушно от мъжете и жените с побелели коси. Янков им разказа за себе си и им обясни, че управленската програма на обединението предвижда създаването на карта “Търновград”. Тя ще е насочена към възрастни великотърновци, които са в неравностойно положение или имат своите заслуги за развитието на старата столица. С нея те ще могат да посещават безплатно всички културни институции – музеи, театър, кино. Журналистът Елена Чамуркова обясни, че е влязла в политиката не за да се облагодетелства, а защото смята, че е крайно време да се промени сегашният управленски модел на града, който, по думите й, е загрижен повече за обществените поръчки на тесен кръг хора, отколкото за общественото благо. Предприемачът Любомир Марков обеща на домуващите, че музеят и галерията, които се намират в една от сградите на дружеството, което той управлява, са винаги отворени за тях.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *