2300 четения

Световната марка за спортни стоки „Декатлон“ откри център във Велико Търново

Директорът на водещата световна спортна верига Мигел Санчес получи „Златна перпера“ от Общината

 

ЕКИПИРОВКА, ОБОРУДВАНЕ И АКСЕСОАРИ ЗА НАД 100 ВИДА СПОРТ НА ЕДНО МЯСТО, НИСКИ ЦЕНИ, КОИТО ЩЕ ПРИНУДЯТ И ОСТАНАЛИТЕ ТЪРГОВЦИ ДА НАМАЛЯТ СТОЙНОСТТА НА СТОКИТЕ СИ. Така накратко може да се резюмира влизането на водещата световна верига „Декатлон“ във Велико Търново. Магазинът, който се намира в Търговски парк Велико Търново, бе открит във вторник със специално парти и коктейл за представителите на всички спортни клубове в района. Церемонията уважиха общественици и спортни деятели, дейци на културата и активни хора, верни на принципите за здравословен начин на живот, и кметът на старата столица за мандати 2011 – 2015 и 2015 – 2019 Даниел Панов.

„За нас е важно присъствието на такъв знаков инвеститор. За община Велико Търново освен престиж отварянето на магазина означава и повече данъци в местната хазна, нови работни места и увеличена покупателна способност“, обобщи изпълняващата длъжността кмет Снежана Данева и връчи на търговския директор на „Декатлон България“ Мигел Санчес „Златна перпера“. Специализираната награда се дава само за особени заслуги за развитието на община Велико Търново.

ДАНИЕЛ ПАНОВ БЛАГОДАРИ НА ИНВЕСТИТОРИТЕ ЗА ДОВЕРИЕТО В СТАРОПРЕСТОЛНИЯ ГРАД. „Инвестицията е в синхрон и кореспондира както с традициите на Велико Търново в областта на спорта, така и с позицията му сред седемте български града с най-бързо съвременно икономическо развитие. Благодаря ви, че вярвате във възможностите и перспективите пред общината. Вашата инвестиция доказва, че старопрестолният град и общината стават все по-атрактивни за все повече инвеститори, а също за младите хора и семейства. Това е една от големите цели на всички проекти за градска среда, инфраструктура, за обновяване на училищата, детските градини и спортните бази, които реализираме“, обърна се Даниел Панов към Мигел Анхел Санчес и колектива на компанията. Панов благодари и на ръководството на Търговски парк Велико Търново за важната роля за привличането на „Декатлон“.

СЕДМИЯТ ПОРЕД МАГАЗИН НА „ДЕКАТЛОН“ Е РАЗПОЛОЖЕН НА ПЛОЩ ОТ НАД 1300 КВ. МЕТРА. Близо две години са били необходими на мениджърите на местния търговски парк, за да привлекат компанията в болярския град, призна испанският й директор Мигел Санчес. Историята на марката води началото си от френския град Лил, където през 1976 г. Мишел Льоклерк отваря първия си магазин с идеята да събере под един покрив принадлежности за различни видове спорт на достъпни цени. Оттам се ражда и брандът Decathlon – заемка от олимпийската дисциплина „десетобой“. През годините групата се разраства извън Франция, като експанзията й вече обхваща не само Европа, но и бързо развиващи се пазари като Индия, Русия, Бразилия… На Балканите Decathlon присъства в Турция, а отскоро – и в Румъния, където се произвеждат и голяма част от продуктите й за европейския пазар. България е третата и за момента единствена нова страна в региона, където френската марка влиза.

С клиенти новият магазин ще заработи от четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!