Запечатана целувка от детската градина събрала Добромир Добрев и жената на живота му Дарина

 

Кандидатът за трети мандат кмет на Горна Оряховица е благословен с две прекрасни деца и е запален рибар и гъбар

 

МАЛЦИНА ЗНАЯТ, ЧЕ СНИМКА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА НА ДВЕ ДЕЦА, които се целуват, е събрала след години Добромир Добрев и жената на живота му Дарина Узунова. И двамата са кореняци горнооряховчани, ходили в една и съща забавачка „Бодра смяна“. После всеки поел по своя път и се разделили. Като хлапета на 5-6 години в последната група на градината, двамата обаче се целунали, а снимката останала в албума на Дарина. Двамата са връстници и тя е само с около месец по-малка от него.

ПО-КЪСНО ТОЙ Е УПРАВИТЕЛ НА ЗАВЕДЕНИЕТО „Кариба“. Вече е завършил техническия университет в Русе и е инженер, но казва, че повечето хора не се обръщат към него така, а пък той не се засяга. Дарина е телевизионна водеща в една от кабелните телевизии в Горна Оряховица, а офисът й е близо да заведението, което той управлява. От дума на дума и на кафе двамата се заговорили и тя споделила ,че още търси детето, с което се целунали на един рожден ден в детската градина и пази тази снимка. Никой от двамата дори не подозирал, че двамата от снимката са те. Като в любовен сериал и с помощта на съдбата обаче един ден се преоткрили и установили, че онези щастливи хлапета са именно те двамата, разказва Добромир Добрев. Тя показала снимката и момчето, което я целува, било разпознато като младия мъж до нея. Годината била 2005-а.

ПОСЛЕ ДВАМАТА СЕ СЪБРАЛИ И ВЕЧЕ 14 ГОДИНИ СА ЗАЕДНО. Странно или не, обаче никой до момента не се е престрашил да предложи брак на другия. Но Добромир Добрев казва, че са едно модерно семейство без брачно свидетелство, защото подписите не са критерий двама влюбени да бъдат заедно. Добри и Дарина имат две прекрасни деца и той казва, че това е една от неговите благословии. Калоян е на 9 години и често с баща си ходят в обновения парк „Детски кът“ в Горна Оряховица. Йоана е на 13 г., а и двамата носят царски имена, се усмихва Добромир Добрев.

ВСЪЩНОСТ ДАРИНА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА ДОСТА ПРЕДИ НЕГО. Тя е водила кампании и е била пиар на кмета на Горна Оряховица Йордан Михтиев, който сега отново е кандидат за този пост. По онова време Добромир Добрев е бил в неговия екип като заместник-кмет. След това Добрев печели първия си мандат като кмет и се налага Дарина да си търси друго поприще. Вече 7 – 8 г. тя е началник на пощата в Горна Оряховица, която обслужва и Стражица и Лясковец.

„През тези 14 г. заедно времето със семейството ме прави най-щастлив и особено, когато имам време за отпуск. Почивката с децата на море и планина е задължителна. Аз съм запален рибар и гъбар, но от доста време нямам време за тези си любими хобита и се радвам на улова на приятели. Но минусите на кметската корона са точно тези – да нямаш време за близките и за себе си“, разказва за себе си Добромир Добрев. Той споделя още, че едно време е бил отличен готвач и може да прави палачинки, пити и какво ли още не. Сега обаче няма време и много често семейството купува готова храна за късната вечеря. И добавя, че всъщност мъжът в семейството е Дарина Узунова.

42-ГОДИШНИЯТ ПОЛИТИК Е ЧЛЕН НА КОМИТЕТА НА РЕГИОНИТЕ В БРЮКСЕЛ и единствен с такова признание в областта, а от страната членуват 12 общински кметове. Това е сдружението на местните власти в Европейския съюз и се налага да пътува до Брюксел два пъти месечно. Мандатът в този комитет е пет години, а Добромир Добрев членува вече четири, обяснява той. Хубавото за семейството от това начинание е, че децата са видели Европейския парламент. Калоян не е разбрал много от това, което е видял, но разпознава по снимки местата в Брюксел, където са ходили, обяснява бащата.

Добромир Добрев обича и живее със спорта, но не е спортист. Казва, че спортът го учи на дисциплина и да спазва правилата, да преследва целите си докрай. Тези дни кандидатът за кмет бе удостоен с почетен плакет от БФС по време на честването на 100 години организиран футбол в Горна Оряховица. Инж. Добрев бе удостоен с плакета за подкрепата му към футбола и през двата мандата на неговото управление. На официалната церемония на стадион „Локомотив“ той съобщи и добрата новина, че големият жест на федерацията към горнооряховския футбол е осигуряването на финансиране за нов тренировъчен терен. Одобрени са 335 000 лева за ново игрище в Горна Оряховица, започва проектиране и догодина футболният клуб ще разполага с ново място за трениране.

ЗА КАКВО МЕЧТАЕ ЕДИН ТОЛКОВА АНГАЖИРАН ОБЩЕСТВЕНИК? Наглед той има всичко, което може да се случи в живота на един мъж на 42 г. Казва, че не е натрупал богатство, и това си личи по панелния несаниран апартамент, в който живеят, и по старата кола, която кара. Голямата му мечта се оказа съвсем простичка и обикновена – семейна почивка… без мобилни телефони!

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *