1300 четения

Махнаха „запазените места“ за спиране в най-големия търновски квартал

ВЕЧЕ СА ПРЕМАХНАТИ САМОВОЛНО ПОСТАВЕНИТЕ АНТИПАРКИНГ УСТРОЙСТВА НА УЛ. „СЕРЕС“ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „КОЛЮ ФИЧЕТО“. Това стана само ден след публикация на „Борба“, по която от Община Велико Търново се самосезираха и разпоредиха съоръженията, разположени върху публична общинска собственост, да се демонтират доброволно. Живущи в района неотдавна сами сложиха колчета, за да си заградят места за колите пред домовете.

По разпореждане на зам.-кмета проф. Георги Камарашев екипи на фирмата „Организация на движението, паркинги и гаражи“ поставиха предупредителни стикери към авторите на деянието. Днес от колчетата нямаше и следа, видя наш екип на място. „Приемаме сигнали от граждани и реагираме на всички. Никой няма право да си огражда улици и тротоари, за да си спира колата, ако и да е пред дома му. Няма платени места и никой не може да си запазва такива или да ги обсебва. Ако това се случи, е самоуправство. Често се спекулира, че един вид Общината ги е „продала“, което няма как да се случи, защото не може да се продава публична общинска собственост, каквато са улиците и тротоарите“, коментира проф. Камарашев.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

4 коментара за “Махнаха „запазените места“ за спиране в най-големия търновски квартал

 • 03.10.2019 в 18:03
  Permalink

  Пред не-малка част от гаражите в града, построени върху общинска собственост, има метални клетки монтирани незаконно, в които се паркира поне още една кола.Защо общината си затваря очите за това нагло незаконно строителство.

  Отговор
 • 04.10.2019 в 9:56
  Permalink

  Проф. Камарашев,
  Как продадохте тогава правото на строеж на 6 гаража в парк „Колю Фичето“ и то насред тревната площ, в изключително общинска ПУБЛИЧНА собственост, без подход до гаражите и сега са законни, но рушащи се? Как за едни може, а за други не? До кога ще е това беззаконие в нашата община???

  Отговор
 • 04.10.2019 в 13:06
  Permalink

  а за щайгите и тубите на пътя нещо?Всеки ги слага сякаш пътя е на баща му

  Отговор
 • 04.10.2019 в 21:18
  Permalink

  Ама като ще се паркира безплатно викам градският транспорт да е безплатен за тези, които го ползват и не замърсяват въздуха с колите си и не правят задръствания из центъра.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!