926 четения

Да продължи създаването на условия за масов спорт, е приоритетна тема на училищния директор Данка Борисова

Директорът на ОУ „Петко Рачев Славейков“ във Велико Търново Данка Борисова е част от листата на ГЕРБ – В. Търново. Г-жа Борисова, която е магистър по предучилищна и начална училищна педагогика, е учител с дългогодишна практика, обичан от стотиците си възпитаници, на които през годините се е посвещавала.

Тя ръководи Основно училище „П. Р. Славейков“ от 2014 г. и за това време школото постигна забележим напредък. „Професионалните постижения са дело на целия училищен екип“, категорична е обаче г-жа Борисова, която не скрива благодарността към своите колеги. През изминалите пет години се извърши видимо подобряване на материално-техническата база в училището, което вече може да се похвали и със съвременно техническо оборудване. „Ежедневният контакт с родителите позволи те да вземат активно участие в училищния живот и в определяне политиките в учебното заведение. За тези години броят на учениците почти се удвои. Амбицията на скромния ни колектив е да направим едно квартално училище, в което децата да се чувстват спокойни, обгрижени и да развиват способностите и талантите си“, разказва директорът Борисова.

„Мотото ни е „ОУ „П. Р. Славейков“ – училище за щастливи и успели деца“, обяснява с обич Данка Борисова.

Тя и съпругът й се радват на четирите си внучета, с които двете им деца са ги дарили. Като всяка любяща жена, майка и баба, г-жа Борисова е готова да даде всичко от себе си, за да бъде бъдещето на близките й слънчево. Това е и част от мотивацията й да бъде част от кандидатите в силния отбор на най-голямата партия. Мотивират я обаче и неоспоримите постижения на Велико Търново под ръководството на Даниел Панов.

Приоритетна тема за нея е да продължи създаването на условия за масов спорт на младежите и учащите чрез изграждането на още открити спортни площадки. Във фокуса на правителството и на местната власт и занапред трябва да остане също подобряване на спортната база в училищата.

Училищният директор Данка Борисова е не само авторитетен учител и ръководител, но и артистична личност, увличаща се от народните танци и музика.

В листата на ГЕРБ Данка Борисова е под преференциален номер 128.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *