martineli

martineli

Инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на община Павликени: „Винаги ще поставям моя роден край над всичко останало!“

 

За осем години като кмет кандидатът на „БСП за България“ преобрази Павликени

 

Изминалите два мандата поставиха началото на трайно преобразяване на град Павликени и 19 населени места в общината. Благодарение на добра стратегия и всеотдайност инж. Емануил Манолов постигна това. Какво му е коствало и какво планира за следващите четири години – „Борба“ разговаря с кандидата за кмет, издигнат от „БСП за България“.

 

– Инж. Емануил Манолов, много или малко са осем години, за да се преобрази Павликени?

– Постигнатото от екипа на общината под мое ръководство е значително. Съизмерваме се с областни градове по размера на публичните инвестиции в инфраструктура на глава от населението. Задминаваме много градове по брой културни и спортни събития. Общинската администрация работи по-качествено от много други. Първенци сме по социалната услуга „Приемна грижа“, а и няма социална услуга, която да не предлагаме.

И все пак осем години не са достатъчно, за да постигнем една смела мечта – да превърнем всяко едно от населените ни места в китно кътче от родината ни, в което живеят щастливи хора.

Още много искаме да направим. Ние от „БСП за България“ имаме знанията и мотивацията да продължим развитието със същите темпове.

– Влизате в тази кампания с много интересно мото. Какво означава то?

– „Нека твоята звезда сияй – мой роден край“. Павликени е градът, в който съм роден и в който учих, пораснах, прекарах целия си досегашен трудов път.

 

ВИНАГИ ЩЕ ПОСТАВЯМ МОЯ РОДЕН КРАЙ НАД ВСИЧКО ОСТАНАЛО!

 

Затова „да сияе звездата на Павликени“ е моя кауза. При това развитието трябва да бъде във всички измерения. Нито за секунда не се отказваме от подкрепата на образованието, здравеопазването, културата, спорта, опазването на околната среда, икономиката.

Павликенският край се характеризира със своите хубави хора. Именно в подкрепа на всеки един жител е нашата политика.

Звездата на Павликени днес сияе в офисите и домовете на редица важни личности, които посетиха нашия град.

Какъв е стереотипът на вашето управление?

– Стереотипът е, че захванем ли се с нещо, ще го изпълним. Доказали сме го. Когато подготвях отчета за втория си мандат, той зае десетки страници. Дори да изброя най-важното, пак ще отнеме часове. Постигнали сме много и зад това стои разбиването на няколко стереотипа.

Първият е, че чиновниците само подпират бюрата. Напротив, когато водачът им е добър и има ясна мисия – те работят много и работят съвестно. Свидетели сме на резултата в Павликени в последните осем години и благодаря на всеки член на общинската администрация за общия ни успех.

Вторият стереотип е, че социалистите управляват лошо. Напротив, днес

 

ОБЩИНСКИЯТ БЮДЖЕТ Е „В ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ“, ЗАЩОТО СЕ ПЛАНИРА ГРИЖЛИВО

 

дори педантично. За сравнение, публичните инвестиции са нараснали в пъти. И аз, като кмет, издигнат от „БСП за България“ за трети път, заставам с целия си авторитет като гарант за тази финансова стабилност.

Третият стереотип е, че градовете с кметове от БСП не получават финансиране. Напротив, привлекли сме над 70 млн. лв. по проекти, като освен по Програмата за развитие на селските райони, работим с проект „Красива България“, Националния доверителен екофонд, програмата за Трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ“, Норвежкия механизъм, фондация „Америка за България“. Всъщност ние сътрудничим с всеки, който може да допринесе за развитието на Павликени. Всеки наш проект е част от стратегия и се изпълнява така, че да донесе максимален ефект. Не строим на парче, нито се хвърляме да спечелим всяка отворена мярка.

Националната политика е да се дават ПМС-та на няколко избрани общини. Дори самите кметове на ГЕРБ не са равнопоставени – едни вземат много държавни пари, други – нищо. Но има още десетки възможности и ние ги използваме с пълни сили. Подчертавам, че нашите проекти завършват без забележки и с минимални финансови корекции от управляващите органи. Това говори за високо качество на работа от наша страна.

– Какво предвиждате в следващия мандат?

– Запазване на постигнатото и надграждане. Нашата водеща цел в управлението на общината е да осигурим добър и достоен живот за всички, като подобрим и поддържаме нашите населени места и помогнем за икономическото развитие, но при строги мерки за опазване на природата. Държим на културните традиции с грижа за родния край и ще продължим да ги утвърждаваме. Запазваме социалните услуги, подкрепяме образованието и поддържаме здравеопазването.

Сред конкретните мерки, които планираме, е

 

ДА ПРОДЪЛЖИМ С ОБНОВЯВАНЕТО НА УЛИЧНАТА МРЕЖА ВЪВ ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

 

Дори в момента четири нови улици в град Павликени се реконструират. Улица „14-а“ в с. Стамболово беше напълно обновена. В следващия мандат планираме проектиране и реконструкция на бул. „Трети март“ от ул. „Атанас Хаджиславчев“ до ул. “Димитър Благоев“, както и реконструкция на ул. „19 февруари“.

Предвид увеличения брой автомобили важно е да започнем проектиране и изграждане на нови зони за паркиране в Павликени – между улиците „Васил Левски“ и „Цар Иван Асен II“, както и около улица „Христо Смирненски“.

Бързо трябва да намерим подкрепа и финансиране от държавата за изграждане на околовръстен път край Павликени. С достигането на автомагистрала „Хемус“ до града ще се увеличава и трафикът, особено на тежкотоварни автомобили. Ние трябва да го изведем от центъра и да предпазим улиците от разрушаване.

Продължаваме със следващите етапи от подмяната на водопроводната мрежа в Павликени. Близо половината вече беше обновена, предстоят още шест етапа, за да я завършим.

Все по-голямо внимание изисква от нас проблемът с уличните кучета.

 

ПРЕДВИЖДАМЕ ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЩИНСКИ ПРИЮТ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ

 

Реконструкция и модернизацията на сградата на НЧ „Братство-1884“ е друг ключов приоритет. Проектът ни е готов от дълго време, но драстичното намаляване на европейските средства за подобни идеи беше причината да се въздържим от кандидатстване. При следващ прием това ще бъде изпълнено.

Следващ приоритет е да подпомогнем младите семейства в отглеждането на повече деца. Планираме да осигурим достъпни или безплатни детски градини и ясли за всички деца в общината. Това не може да стане изведнъж. Ние ще намаляваме поетапно за две-три години таксите съобразно възможностите на Общината и целта е цялостното им отпадане. Като първи етап от 1 септември 2020 г. след промяна в наредбата таксите може да се намалят наполовина.

Предвиждаме и стимулиране от общинския бюджет с еднократна помощ на здравно- и социалноосигурени родители при раждане на второ и трето дете.

Запазване, стабилизиране и развитие на общинската болница – категорично. Запазваме и поддържаме също целия набор от социални услуги, които и в момента предлагаме.

Работим за създаване на общинско звено “Сигурност“ за повишаване на обществения ред и сигурността.

През последните години Зоокът Павликени се разви много. Планираме разширението и модернизирането му, за да привлича още повече павликенчани и туристи.

– На какъв общински съвет ще разчитате, за да изпълните тази политика?

– Разчитам, че в следващия Общински съвет ще има същия добър диалог и взаимно разбиране, каквото имаше досега. Ние от БСП предлагаме листа с много добри професионалисти и с хора, които имат значителен опит в местното самоуправление. Всеки от тях е способен да допринесе за изпълнението на нашите цели.

Задачата ни е да увеличим броя на съветниците си през следващия мандат.

Кандидатите ни за кметове на населени места също са показали, че са загрижени да бъдат добри стопани на своите села. В град Бяла черква подкрепяме досегашния кмет Албена Тодорова.

Ние обявяваме и имената на всички кметски наместници, които ще назнача след избирането си за кмет. Така дори и за хората, които на тези избори бяха ощетени от закона и нямат правото да избират кмет на кметство, те ще знаят кой ще бъде техният човек, ако аз спечеля.

– Каква кампания очаквате?

– От наша страна ще бъде позитивна и изпълнена с много срещи с хората. Надявам се, че противниците ни ще съумеят да направят същото. Тази кампания трябва да даде отговор на нашите съграждани какво ще се промени с живота им и да ги убеди, че аз, като кандидат за кмет, кандидатите на БСП за общински съветници и нашите кандидати за кметове по населени места сме способни да постигнем развитие за Павликенския край. Моето участие в предизборната надпревара е израз на желанието ми да вложа сили и умения нашият град да бъде хубав, уреден и удобен за живеене, а хората в него да се чувстват ценени и защитени. Осем години правя това и съм показал на какво съм способен.

Упорито работихме с подкрепата на павликенчани, като наша пътеводна светлина беше мисълта да превърнем града и селищата от общината в по-привлекателни и благоустроени места с все по-високо качество на живот. Благодаря на своите съграждани за търпението, разбирането и подкрепата. Нека да продължим да работим заедно в името на по-доброто бъдеще за нашите деца.

Искам да призова вашите читатели и за още нещо. Нека не смятат, че победата на тези избори ще дойде сама.

 

АКО ХАРЕСВАТ ПОСТИГНАТОТО В ПАВЛИКЕНИ – НЕКА ОТИДАТ И ДА ГЛАСУВАТ

 

Само така противодействаме на купения вот и другите възможности за манипулации. Нека не забравяме, че всяка една промяна неминуемо ще доведе до забавяне на днешните темпове. Всеки човек на ново работно място се сблъсква с незнанието как да подходи и как да постигне целите си. Дори и най-компетентните имат дълъг срок за навлизане в материята. При мен и екипа ми няма този дефицит – ние знаем и сме доказали, че можем да управляваме отговорно.

– Вашият призив към павликенчани?

– Да гласуват. За по-добър живот в нашата община! За кмет, който е доказал, че е загрижен и работи за местното благополучие! За политическа сила, която има ясна програма. И в крайна сметка – тези избори са за това какъв живот искаме да осигурим за нашите наследници.

Вярвам, че номер 56 в бюлетината е гаранция, че развитието на Павликени ще продължи.

loading...

Един коментар за “Инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на община Павликени: „Винаги ще поставям моя роден край над всичко останало!“

  • 07.10.2019 в 9:11
    Permalink

    Поздравления на кмета инж. Емануил Манолов ! Наистина града ни се промени драстично към добро !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *