3182 четения

Виктор Азманов откри кампанията си с почистване на 8-вековна църква

 

Единственият българин, обучавал се в „Шаолин“, влиза в кметската надпревара в Г. Оряховица с изцяло гражданска листа

 

НЕ С ШУМНИ КОНЦЕРТИ И ЛЪСКАВИ ПРОЯВИ, ЛЕПЕНЕ НА ПЛАКАТИ И РАЗХИЩЕНИЕ НА СРЕДСТВА, А С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА КОАЛИЦИЯ „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“ ОТКРИ СВОЯТА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА.

„Нашата кампания няма да започне по един вече познат начин – няколко души да се съберат за минути и да посадят с костюми няколко дървета. Аз и моите съмишленици посветихме цял ден, за да почистим една занемарена църква, а всички знаят, че всеки момент е ценен по време на предизборна кампания. Споделяме радостта на предстоятеля на църквата отец Петър, че някой е решил да помогне. Имаме и благословията на митрополит Григорий, който ни пожела попътен вятър.“ Това заяви кандидатът за кмет на община Горна Оряховица Виктор Азманов.

Водената от него коалиция „Алтернативата на гражданите“ откри предизборната си кампания с грижа за 8-вековната църква „Св. Атанасий“ в Горна Оряховица.

Кандидатът за кмет на Горна Оряховица, издигнат от коалицията, и 33-мата кандидати за общински съветници от листата запретнаха ръкави да почистят и да подобрят състоянието на най-старата църква в града.

Храмът е построен по официални данни през XIV век, но други сведения сочат, че той е от XIII в. Разрушен е от земетресението през 1913 г. и е частично възстановен с помощта на дарители. От 1970 г. е обявен за паметник на културата. Поддръжката на църквата и ремонтите и досега се извършват благодарение на волния труд и средства на дарители.

Симпатизанти и съмишленици на „Алтернативата на гражданите” ни сигнализираха, че църковният двор е целият в храсти, паднали дървета са пробили покрива и той тече, а стенописите се развалят, поясни Виктор Азманов.

Много силен е и личният му мотив за това точно от тук да стартира предизборната му кампания. Атанас се казваше моят дядо – един изключително скъп и специален човек за мен, който направи от мен това, което съм днес, каза Азманов. Той подчерта колко е важна родовата памет и че не може да се градят политически стратегии без връзка с корените ни и здрава основа. Не симпатизирам на случайното и символично прегръщане на възрастни хора по улиците, смятам, че това е цинично. Родова памет се почита с реални действия към хора, които са свързани с теб и с твоята личност, каза още кандидатът за кмет, издигнат от „Алтернативата на гражданите“.

Той призова хората да гласуват по съвест на 27 октомври и да дадат гласа си за своя мажоритарен кандидат и за неговите лични качества.

Вече се срещнах със стотици от Горна Оряховица и региона, които ми заявяват своята подкрепа. Призовавам всички да го направят само ако наистина вярват в мен, каза още Азманов.

ЛИСТАТА НА „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“ Е СЪСТАВЕНА ОТ 100% ГРАЖДАНСКА КВОТА. ВСИЧКИ КАНДИДАТИ СА В КАЧЕСТВОТО СИ НА ЛИЧНОСТИ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, А НЕ СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПАРТИЯ. Нямаме партийни насоки нито на посланията, нито на програмата. Съставихме добра икономическа платформа, програма за здравеопазването, културата, образованието в община Горна Оряховица, която до дни ще представим. Влизаме в кампанията подготвени и с много сърце. Нямаме страх да заявим, че сме тук и че предлагаме нещо различно, че предлагаме алтернатива. „Алтернативата на гражданите“ е под номер 26 в бюлетината! В нея има икономисти, земеделци, директор на училище, изобщо хора от всички браншове и прослойки. Именно това е една от най-силните ни страни, каза още Виктор Азманов.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Виктор Азманов откри кампанията си с почистване на 8-вековна църква

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!