Д-р Драгош Методиев

Роден през 1968 г. във Видин, лекар, работи като началник-отделение „Гръдна хирургия“, с преференция 111

 

Основният мотив да участвам в кампанията е личността на човека, който реши да застане начело като кандидат за кмет от Коалиция „БСП за България”, АБВ и „Движение 21“ – г-жа Лечева, и нелеката предизборна надпревара, която я очаква, главно срещу „модела Цветанов“. Цялото управление на партия ГEРБ е като движението по ул. „Магистрална“ – въпреки че ни се налага усещането за две ленти, постоянно се движим в една.

Споделените идеи, споделените ангажименти и отговорности, посоката за промяна – в начина на мислене, в духовността, в отношението към другия, съпричастността. Всичко това ми дава основание да тръгна в тази посока.

Като общински съветник знам какво няма да направя. Не бих отстъпил държавата, за да има държава. Не бих пренаписал историята, за да има история. Не бих си премахнал кучето, за да ми пази двора съседското. Не бих откраднал надеждите, за да ги раздавам след това. Не бих избивал животни, за да има животни. Не бих лъгал, за да бъда излъган. Не бих мразил, за да бъда обичан. Не бих се намесвал в природата, за да изчезне думата екология. В някои езици изразът „зает съм“ се превежда не в смисъла на „нямам време“, а на „нямам място в сърцето“ – не бих затворил сърцето си за никого.

Велико Търново за мен е културно-историческото наследство. Природата на Предбалкана. Духовността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *