Дани Арсов и Алекс Дешков станаха шампиони на България в Националните картинг серии за 2019 година

За втора поредна година Данислав Арсов е на върха на българския картинг спорт. В приключилия миналата неделя шампионат той дублира успеха си от 2018 г. с пет победи от шест състезания. Александър Дешков добави великотърновска титла и при най-малките в дебютния си сезон също толкова безапелационно, спечелвайки четири от провелите се шест кръга.

И докато за Дани участието в последното за сезона състезание миналия уикенд на пистата в град Кюстендил беше само въпрос на чест, след като вече си бе осигурил титлата още в предпоследния кръг, за Алекс то бе решително, доколкото разликата между него и основния му конкурент беше само една точка. И в двата финални манша обаче младият талант на „Планекс Рейсинг Тийм” стартира от първа позиция и взе сериозен аванс още след старта и финиширайки първи с огромна преднина, категорично подпечата първата си шампионска титла още в първия си сезон в картинга.

В по-горния клас MINI състезател с технически проблеми попречи на Дани Арсов да направи бърза обиколка по време на квалификациите, а наказание след първия квалификационен хийт го оставиха на шеста стартова позиция за първия от неделните финали. В него обаче, излизайки трети още след първия завой, до края на манша пилотът на GO GRILL изпревари и останалите си съперници и финишира първи, а във втория манш вече първата стартова позиция наглед лесно беше превърната в още една победа.

Третият местен пилот – Красимир Лазаров, в кралския клас KZ не успя да вземе участие в това състезание поради служебни ангажименти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *