331 четения

Картофени специалитети се състезаваха в Добри дял

БЛИЗО 50 СПЕЦИАЛИТЕТА, ПРИГОТВЕНИ ИЗЦЯЛО НА КАРТОФЕНА ОСНОВА, СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ПЕТИЯ ПРАЗНИК НА КАРТОФА В ДОБРИ ДЯЛ. Кулинари от Къпиново, Шемшево, Горско Ново село, Горна Оряховица, Добри дял и Габрово показаха уменията си в приготвянето на салати, основни ястия и десерти от картофи.

Крем карамел с картофено пюре беше една от атракциите на голямата софра. Журито и гостите успяха да опитат различи видове салати, мусака, пататник, картофник, баница с картофи, различни видове пълнени картофи, надупени картофи, солена торта, но и пастички от картофи, картофено-млечен крем с ядки. На масата имаше риба от картофи и малка свинеферма, в която прасетата бяха от картофи, а цялото ястие беше наречено „Картофена чума“.

Докато журито опитваше да вкуси от всички деликатеси, в салона на читалището в Добри дял се надпяваха и надиграваха участниците в музикалната програма на Картофения празник, организиран от читалище „П.Р.Славейков 1903“, пенсионерски клуб „Еделвайс“ и с подкрепата на местното кметство и община Лясковец.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!