4875 четения

Приятели искат камера за скорост след прегазването на бивша рентгенова лаборантка на пешеходна пътека

72-годишната Елена Александрова бе погребана в петък, не можа да оцелее след сгазване от моторист

 

ПРИЯТЕЛИ НА ИЗДЪХНАЛАТА, СЛЕД КАТО БЕШЕ СГАЗЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА НА ул. „Краков“ във Велико Търново искат от МВР и общината поставяне на камера за скорост. Това алармира в редакцията Илияна Димитрова.

„…Тази жена ми беше като родна майка, тя отгледа двете ми деца близнаци и съм потресена от това, което я сполетя на 10 септември. Искаме на тази улица, която е една от „пистите” в града, да бъде поставена камера за скорост. Преди имаше „легнали полицаи”, но ги махнаха заради снегорините“, сподели 45-годишната Илияна, която живее в отсрещния блок на същата улица. Баба Елена Александрова, която цял живот е била рентгенов лаборант в търновската болница, бе блъсната от 19-годишен моторист, който избяга от местопрестъплението, но после бе заловен от полиция, а мотоциклетът без номера бе намерен.

ВЪВ ФАТАЛНИЯ ДЕН БАБА ЕЛЕНА СЕ ПРИБИРАЛА ОТ РАЗХОДКА С КУЧЕТО СИ. Оставали й само два метра да се качи на тротоара, след като е минала по пешеходната пътека, когато я връхлита младеж на мотор. Възрастната жена е повалена и сгазена, а на 2 октомври издъхва в болницата. Тя бе погребана в петък . По думите на Илияна Димитрова, на ул. „Краков” шофьорите карат като обезумели и на нея самата едва не й се е случило същото нещастие, още когато близнаците й били в количка и тя пресичала улицата.

„В този район има училище, две детски градини и ясла, но незнайно защо властта не обръща внимание да се промени картата на движението. Изборите идват и ще си отидат, но моята приятелка Елена няма да се върне”, през сълзи сподели още младата майка. Тя приканва полицията в лицето на КАТ и съответните служители от общината за поставяне на пътна камера за засичане на скорост, за да няма драми като тази с баба Елена.

Нели СУКОВА

Сн. Личен архив

3 коментара за “Приятели искат камера за скорост след прегазването на бивша рентгенова лаборантка на пешеходна пътека

 • 07.10.2019 в 12:55
  Permalink

  Карат като луди, и колко пъти им писахме на общината – до г-н Панов, до КАТ – да сложат или светофар или легнали полицаи, или камери ….и никаква реакция. Сега като дойдат избори ще обещават 100 неща, но вече – и блъснатия в таксито – таксиметров шофьор не е жив, и жената е мъртва – няма връщане назад. Г-н Панов – трябват отговорни действия, а не някакви обещания. Загубихме нашия блок доверието към вас.

  Отговор
  • 08.10.2019 в 10:33
   Permalink

   Какво се е случило в града като инвестиция за толкова години? Търново е забил в една точка. Болницата си продадоха парцела за един Кауфланд и ще се хвалят с някакъв стадион към спортното. ГЕРБ са клоака и безотговорността и посредствеността, която насаждат са осъдими.

   Отговор
 • 08.10.2019 в 9:08
  Permalink

  Камера, не би помогнала. Все пак въпросния мотоциклет беше без регенерационен номер. Именно тези собственици на такива мотори са най-честите нарушители на скоростта и всякакви правила. За мен полицията трябва да предприеме безпрецедентни мерки спрямо тях. За да знаят,че тези моти са за гората а не за градът.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!