ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 08.10.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност. През нощта на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще бъде почти тихо . Минималните температури ще бъдат между 5° и 8°. За В. Търново се очаква минимална температура около 6°. Във вторник преди обяд ще има променлива до значителна облачност. На отделни места над полупланинските райони са възможни слаби превалявания от дъжд. След обяд от североизток на югозапад облачността постепенно ще намалее. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. За В. Търново се очаква максимална температура около 15°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд. Сред обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5° . Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 0°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.0° през 1964 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 1.2° през 1959 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 23 минути и ще залезе в 18 часа и 46 минути.

Фаза на Луната: шест денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.