Весела Лечева се срещна с ловци от Ловно-рибарската дружина „Ивайло“

С ловци от Ловно-рибарската дружина „Ивайло“ се срещна вчера кандидатът на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на община Велико Търново Весела Лечева. Тя гостува на мъжете малко преди те да тръгнат на лов по ловните полета на Шереметя по покана на д-р Драгош Методиев, който е част от дружината и кандидат за общински съветник от коалицията.

Ловците посрещнаха Весела Лечева в клуба си в Шереметя и й обясниха, че са подредили помещението така, че да им е приятно и уютно, но не скриха разочарованието си, че все не успяват да се договорят с Общината за наема, който е твърде висок.

За хладнокръвието и подготовката при боравене с оръжие, за грижата за животните и природата, за спорта и лова си говориха ловците и шампионката по стрелба Весела Лечева. Тя им разказа за ловните страсти на своя баща, призна им, че самата тя има ловен билет, но и че почти не й остава време да го използва. Г-жа Лечева сподели, че е по-добра на птичия лов и на „панички“. „Вие стреляте по подвижна мишена, докато моите винаги са били неподвижни, но при всички случаи майсторството се крие в техниката. Усвоиш ли я, няма невъзможна мишена. Макар че и с отлична техника, ако не си хладнокръвен, когато стреляш, ако не си отлично подготвен преди това, може и да не уцелиш“, каза Весела Лечева и разказа на мъжете, че десетката в мишената при стрелба от 10 метра е точно един милиметър. И за да станеш шампион, от 40 изстрела имаш право да допуснеш само две деветки. Това й обяснение предизвика възхищението на мъжете, които чистосърдечно си признаха, че понякога им се случва да не уцелят 100-килограмово прасе от 30 метра. Но пък се похвалиха, че в предния ден са се върнали от лов с три ударени прасета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.