Местни избори 2019

Икономистът Даниела Курдова: „Ще комуникирам с предприемачи за бъдещи инвестиции и нови работни места”

Визитка:

Даниела Курдова е завършила Техникума по икономика във Велико Търново със специалност „Счетоводна отчетност” и придобити икономически специалности от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – бакалавър “Финанси“ и магистърска степен „Счетоводство и контрол. Счетоводство на предприятието“. Професионалният й път е свързан със счетоводство и управление на фирми. Семейна е, майка на три деца. Кандидат за общински съветник от листата на „ВМРО – Българско национално движение”.

 

– Г-жо Курдова, майка сте на три деца и в същото време изпълнявате отговорно и успешно професионалните си задължения. Какво ви накара да се кандидатирате за общински съветник?

– Кандидатирах се за общински съветник, защото смятам, че Велико Търново има нужда от промяна, която трябва да започне от местното самоуправление с идването на хора, които са отговорни, можещи и дейни. Именно с натрупания от мен опит през годините като родител, икономист и като ръководител мога да бъда полезна за общината и гражданите с инициирането на конкретни действия и намирането на трайни решения на проблемите. Комуникацията с предприемачите с цел бъдещи инвестиции в града и респективно увеличаването на работните места е сред политиките, с които мога да бъда полезна във Велико Търново. За да останат децата ни тук!

– Кои са трите най-важни каузи за вас и за какви конкретни мерки ще работите, за да има резултат?

– Първата кауза, за която ще работя, е каузата на ВМРО за безплатни детски градини. Демографският проблем касае не само Велико Търново, но и цяла България. Много млади хора не пристъпват към родителството или имат само едно дете заради несигурността си във финансов план. Отпадането на таксите за детски градини ще намали разходите в месечния им бюджет и те ще се чувстват по-спокойни и уверени да отглеждат и възпитават децата си – бъдещето на Велико Търново. Това е напълно възможно да се случи, защото вече имаме този пример с детските градини в община Златарица.

Други проблеми, които засягат особено активната част от гражданите на Велико Търново, са недостигът на паркоместа и засиленият автомобилен трафик в голяма част от града. Имам конкретни предложения и идеи в тази посока, които са напълно осъществими. За някои от тях има и изготвени проекти, които с удоволствие ще внеса за разглеждане в бъдещия Общински съвет.

– Кои са основните принципи, в които възпитавате децата си и които не бихте пристъпила?

– Възпитавам децата си в това да уважават хората, независимо от техния статут и материално положение, открито да изразяват мнението си и да знаят границите си.

– Какво е Велико Търново за вас и каква е визията ви за града след четири години?

– За мен Велико Търново е целият ми път. Тук съм родена, тук съм завършила средното си образование в Техникума по икономика (сегашната Старопрестолна професионална гимназия по икономика) и висшето си икономическо образование във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“, тук се развивам професионално. От тук започва и пътят на моите деца.

Велико Търново е моят любим град и визията ми след четири години е той да бъде едно модерно, развиващо се и спокойно за живеене място с хора, които милеят за него.

– Имате ли хоби и как то ви помага в динамичния и напрегнат ден?

– Ежедневието ми е свързано с вземане на важни решения, както в работата ми, така и в семейството. За да бъда ефективна и на двете места, си осигурявам почивка, свързана с природата и спокойните места. Със семейството ми обичаме да караме колело в околностите на с. Ресен – селото, в което живеят моите родители и в което са минали детските ми години. Също така си организираме походи и посещения на различни забележителности и местности в страната под мотото „Опознай родината си“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *