Горна Оряховица

Инж. Добромир Добрев: „Отпускаме годишна финансова помощ за пенсионерските клубове, увеличаваме капацитета на Домашния социален патронаж”

Държа много на възрастните хора и на грижата за тях. Затова и в програмата ни за управление за следващия мандат сме заложили конкретни социални дейности, които ще подобрят и облекчат ежедневието на хората от златната възраст. Това сподели инж. Добромир Добрев на среща с членовете на Клуб на пенсионера „Елена Грънчарова“. Кандидатът за кмет на община Горна Оряховица разговаря с възрастните хора заедно с кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ Георги Бижев и Николинка Костова. Тримата бяха посрещнати в изцяло обновения клуб, чийто ремонт бе направен през тази година заедно с клуба на Териториалната организация на слепите. Не случайно сте Клуб N 1. Вече имате възможност да се събирате и да провеждате своите срещи и занимания в изцяло нова обстановка. През мандата направихме ремонти и в пенсионерските клубове в Първомайци, Драганово, Долна Оряховица и Янтра и ще продължим да работим. Затова ни е нужна вашата подкрепа и на 27 октомври да гласувате с N 43 в бюлетината за кмет на общината и за общински съветници на ПП ГЕРБ, заяви инж. Добромир Добрев.

Кандидатът за кмет на общината сподели пред възрастните хора, че през следващите четири години ще продължи надграждането на съществуващите социални услуги, за да бъдат включени още потребители. Предвижда се увеличаване на капацитета на Домашния социален патронаж, както и на услугата „Обществена трапезария за социално слаби“. Ще се развият услугите, предоставяни в домашна среда, като личен асистент, домашен помощник, болногледач, домашен санитар. Това ще стане чрез създаване на интегрирани мобилни здравно-социални услуги. Предвидено е също и разкриването на нови социални услуги за стари хора и възрастни с увреждания. Всичко това вие ще може да ползвате и така ще имате възможност да облекчите вашето ежедневие, сподели инж. Добрев. Разбира се, не сме забравили и за клубната ви дейност и вашите изяви в различни културни форуми, както в общината, така и в цялата страна. Затова сме предвидили и отпускането на годишна еднократна финансова помощ за всички клубове на пенсионера и клуба на инвалида. Тези средства ще може да изразходвате по ваша преценка – за пътуване, за участия или други важни за вас дейности, каза още кандидатът за кмет. И още едно доказателство, че грижата за възрастните хора от общината е приоритет, е включването на председателя на Общинския съвет на Съюза на пенсионерите Николинка Костова в листата с кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ.

От 7 години съм общински председател на Съюза на пенсионерите и смело мога да кажа, че през всички тези години работим изключително добре с ръководството на Общината и лично с инж. Добрев. Участваме в различни мероприятия от културния календар, имаме вече свой песенен празник, който провеждаме от три години, а два пъти годишно всички клубове на пенсионера провеждаме срещи с инж. Добромир Добрев и неговия екип. Дългогодишната съвместна работа и доверието, което сме изградили, ми дава основание да поискам отново вашата подкрепа за кандидата на ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев за кмет на община Горна Оряховица и на 27 октомври да гласуваме с N 43 в бюлетината, заяви кандидатът за общински съветник Николинка Костова.

За подкрепа на предстоящите местни избори призова и кандидатът за общински съветник Георги Бижев, който изрази дълбока благодарност пред възрастните хора за гласуваното вече два мандата доверие към екипа на инж. Добромир Добрев. Направихме много – санирахме жилища, ремонтирахме детски градини и училища, обновихме паркове, изградихме детски и спортни площадки, инвестирахме в здравеопазването, но имаме още много идеи. Част от нашите проекти вече започнаха, други предстои да стартират. За да може да продължим заедно с енергията и опита, които имаме, искаме нов кредит на доверие и на 27 октомври да гласуваме с N 43 в бюлетината, за да подкрепим инж. Добромир Добрев за кмет на община Горна Оряховица и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, заяви кандидатът за общински съветник Георги Бижев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *