Времето

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 10.10.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо . Минималните температури ще бъдат между 6° и 9°. За В. Търново се очаква минимална температура около 8°. В четвъртък, през по-голямата част от деня, ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. През нощта срещу петък облачността ще се увеличи и вятърът от запад ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. За В. Търново се очаква максимална температура около 26°.

Атмосферното налягане, през по-голямата част от деня, ще се понижава, през нощта срещу петък – ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност. Вечерта и през нощта срещу петък облачността от запад на изток ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18°, около обяд и след обяд ще се понижават. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.0° през 1997 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.7° през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 25 минути и ще залезе в 18 часа и 43 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *