Школата на „Етър ВТ“ с нова екипировка

Детско-юношеската школа на „Етър ВТ“ получи пълна екипировка. Близо 300 млади футболисти на различна възраст са облечени с екипи на фирмата „Красико“. Стойността на поръчката е около 40 000 лв., като половината от сумата са лични средства на Александър Нанков, член на Управителния съвет на клуба.

Във Футбол 5 в „Етър ВТ“ вече тренират близо 60 деца. Подадена е заявка и за трети представителен отбор в тази възраст, привлечен е и нов треньор в екипа – Калоян Тодоров.

В момента се подготвя и първото издание на Детска шампионска лига, която е планирана като ежегодна проява и за футболното училище на „Етър ВТ“, коментира директорът му Свилен Василев. Двубоите започват на новите терени на Спортното училище. Лигата е за детски градини и училища на територията на града.

Футболното училище на великотърновския клуб подготвя и първото издание на националния турнир „Мечът на Калоян“. За него са поканени най-малките възпитаници на елитни школи от цялата страна, като първото издание е планирано през ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.