Търновската община издейства четирилентово трасе до пътния възел на Момин сбор

ВЕЧЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ ГЛАВНИТЕ ПОДХОДИ И ДОСТЪПЪТ ОТ ОБЛАСТНИЯ ЦЕНТЪР КЪМ НОВАТА МАГИСТРАЛА ОТ РУСЕ ДО ВЕЛИКО ТЪРНОВО. До края на годината започват отчуждителните процедури за трасето, което ще се строи паралелно с участъка на „Хемус“ до старата столица, предвиден за завършване до две години. Сегашният главен път за София ще е основната пътна връзка към аутобана Русе – В. Търново. Както „Борба“ вече информира, от местното кметство по настояване на Даниел Панов направиха официално искане съществуващото трасе да бъде разширено с още две ленти от разклона за Леденик до Момин сбор.

„В момента има четири ленти, но само в близост до В. Търново, а платната трябва да са широки и с характеристика на високоскоростен път чак до Момин сбор“, коментираха от местната администрация. Разширението вече е одобрено. Сегашният път ще стига до голям пътен възел, който ще се намира в района на някогашната „Сръбска скара“ югоизточно от Момин сбор, където ще преминава и бъдещият аутобан, сочат скиците към окончателния му проект, който ще бъде изпълнен, след като серията от жалби срещу него не минаха в съда.

С. МАРИНОВ

 

 

Един коментар за “Търновската община издейства четирилентово трасе до пътния възел на Момин сбор

  • 08.10.2019 в 21:41
    Permalink

    Имаше далеч по-обоснован вариант 3. за трасе, който вървеше по течението на Янтра, беше по-евтин и използваше мултимодалния характер на региона, летище, голяма жп гара, индустрия. За съжаление не се прие. Сега се почва с безумията как това ново трасе да се включи в транспортната схема.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *