423 четения

В Дичин празнуваха със своя скъп приятел Даниел Панов

150 години чества НЧ „Зора 1869“, селото е добър пример за ефективността на програма „Местни инициативи“

 

В голям празник на българския дух и фолклор се превърна отбелязването на 150-годишнината от основаването на Народно читалище „Зора 1869“ в Дичин. Специална грамота за скъп приятел на великотърновското село получи Даниел Панов, кмет на община Велико Търново за периода 2011 – 2019 година и кандидат за трети управленски мандат. Панов бе сърдечно посрещнат от местните жители и от кмета на Дичин Николай Теодосиев.

„Благодаря ви, приятели! Днешният празник по случай 150 години от основаването на Народното читалище „Зора 1869“ доказва колко живо село е Дичин, както с пълния си с хора салон, така и с чудесните емоции и настроение. Благодаря на читалищното настоятелство и читалищните дейци, на всички приятели на селото, които поддържат жив българския дух, опазват и предават родните традиции и обичаи. Читалището винаги е било средище на българщината, на духовността, така е и днес, така ще е и в бъдеще. Именно приемствеността е сред най-важните условия, за да вървим напред като общество, а начинанията ни да бъдат успешни“, обърна се към жителите на Дичин Даниел Панов. След края на читалищния празник Панов остана часове наред в селото и разговаря с местните хора.

Дичин е добър пример за ефективността на програма „Местни инициативи“ на Община Велико Търново, която е сред основните акценти в политиката на Даниел Панов през двата му мандата и заема приоритетно място в управленската му концепция за следващите четири години. Шест улици в селото са изцяло преасфалтирани, а инвестицията във вътрешната пътна мрежа на Дичин е над 80 000 лева.

Програма „Местни инициативи“ е модел, който и други общини в България започват да прилагат. Специален годишен фонд е на разположение на кметовете и кметските наместници за проекти за инфраструктура и благоустройство. От 2015 до 2019 година годишният размер на фонда се увеличава от 300 000 на 450 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!