Местни избори 2019

Вдъхновяваща за проф. Теодора Давидова е далновидността в решенията на местната власт

Проф. Теодора Давидова е доктор на педагогическите науки, зам.-декан на Педагогическия факултет и преподавател във ВТУ. Автор е на три монографии, десет учебника и учебни помагала, предназначени за студенти. Сред трудовете й са също и 80 научни статии и доклади в областта на педагогиката, спортната наука и интригуващата теория за психо-физическата готовност за действие в нестандартни ситуации. Проф. Давидова е съставител и на три сборника с научни статии на млади научни работници. Член е на Съюза на учените.

Тя е част от преподавателския състав на ВТУ още от 1987 г., като междувременно е била хоноруван и гост-преподавател в НВУ „В. Левски” и великотърновския филиал на Медицинския университет във Варна.

Зад маската на строгия академичен човек обаче се крие една нежна и грижовна жена. Тя е и дама с усет към естетичното, затова не е неочаквано, че художественият декупаж е нейно хоби, а спортната натура на проф. Давидова проявява и страст към риболова. Любовта към животните е друга отличителна нейна черта. Тя обаче е на мнение, че трябва да продължи обособяването на специални места в кварталите за разходка на домашните кучета, както и да се засили контролът по спазването на реда и чистотата.

С непрестанното оживяване и разрастване на В. Търново се засилва и трафикът по основните улици на града, коментира още проф. Теодора Давидова. Като жител на живописния и красив Търновград, тя е наясно, че предвид специфичния релеф на старата столица не са много мерките, които могат да се предприемат за разрешаване на този въпрос. Едно от решенията ще дойде с проекта за интегриран градски транспорт, който Община Велико Търново спечели. По него се предвижда изграждането на нови кръстовища на някои от най-конфликтните локации в града, като „Беляковско шосе” и Летния театър. Това, че във всяка сфера на живота се вижда далновидност в решенията на градската управа, е вдъхновяващо за проф. Давидова. Тя се включва в отбора на ГЕРБ с убеденост и желание да има и личен принос в продължаващия разцвет на старата столица.

В обществените си ангажименти, като част от бъдещия местен парламент, проф. Давидова би искала да се съсредоточи в секторите, в които е най-компетентна – образование и спорт. „С опита, който съм придобила в дългогодишната си професионална дейност и работата с млади хора, мога да бъда полезна именно в областта на образованието, работата с деца и младежи и в спорта“, коментира проф. Давидова. С присъщите й отговорност и търпение и наред с компетенциите й тя би била значим и деен местен парламентарист.

В деня на вота за листата с кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ можем да гласуваме с номер 43 в интегралната бюлетина, а преференциалният номер на проф. Теодора Давидова в бюлетината е 124.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *