Започна изграждането на южния обход на Велико Търново

Улица „Драган Цончев“ ще има връзка и с Южния пътен възел

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ, КОЯТО ЩЕ ОСИГУРИ ПРЯК достъп до квартал с близо 6000 души население, както и директна връзка с централната част на града. Става дума за направата на улица „Драган Цончев“, която е и своеобразен южен подход. Отсечката се простира по периферията на квартал „Зона В“ и го обикаля. В момента изпълнителят „Пътни строежи ВТ“ прави настилката в северната й част, като на по-късен етап е планирано тя да се свърже и с вилната зона над складовете на едро и Южния пътен възел. Това ще спести километри обходи по улица „Магистрална“ и пътен възел „Качица“, откъдето в момента е единственият пряк достъп.

Около 1 млн. лв. ще струва цялостната направа на „Драган Цончев“. Подменят се и водопроводите, за да се избегне повторното разкопаване на новия асфалт в случай на авария. Предвидени са нова настилка, тротоари, джобове за съдове за смет, локални паркинги, осветление и отводнителна система. Панорамната улица минава и по билото на градската вилна зона, която по Общия устройствен план е предвидена за вариант за растеж на старата столица, а интересът вече е голям. Със строителството на отсечката още един инфраструктурен проблем, съществуващ от десетилетия, ще бъде решен. В близост до улица „Драган Цончев“ се строи и новата детска градина „Шареният замък“.

ДО СЕДМИЦА СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ПУСНАТ И ЧЕТИРИЛЕНТОВИЯТ БУЛЕВАРД КЪМ КВАРТАЛИТЕ „ЗОНА В“ И „БУЗЛУДЖА“. Изграждане на допълнително отводняване, подходи към съседните жилищни зони и полагането на маркировка забавиха отварянето на отсечката. Според главния инженер на Община В. Търново Динко Кечев по нея има още няколко дребни детайла, след което предстои и пускът. От местната администрация опровергаха слуха, че пътят, който мнозина чакат от близо четвърт век, не се отваря, защото трябвало лично Бойко Борисов да пререже лентата.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

7 thoughts on “Започна изграждането на южния обход на Велико Търново

 • 08.10.2019 в 15:55
  Permalink

  Всичко това е много хубаво и вярно…особено това -,,на по-късен етап“!!!!

  Отговор
 • 08.10.2019 в 20:28
  Permalink

  Пълна бъркотия в статията! Какъв ти южен обход на града! Тази улица може да завърши само на светофара на „Победа“. И ще настане огромна тапа! Или са замислили нов мост от билото на „Пишмана“ до „Трошана“?

  Отговор
 • 09.10.2019 в 9:33
  Permalink

  „Няколко дребни детайла “ които ще бъдат решени точно преди изборите и Бойко ще дйде да резне лентичката. Да ви приличаме всички на идиоти ?

  Отговор
  • 09.10.2019 в 11:12
   Permalink

   Как е името на този нов четири лентов булевард?

   Отговор
  • 13.10.2019 в 14:36
   Permalink

   Ами догодина пак има избори кога да го открият

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *