Д-р Димитър Казаков от МОБАЛ е номиниран за най-вдъхновяващ специалист по образна диагностика

Началникът на Отделението по образна диагностика в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Димитър Казаков е сред номинираните медици в октомврийската кампания „Лекарят, който ме вдъхновява“. Класацията се организира от най-голямата здравна платформа у нас Credoweb.

Търновският специалист е възпитаник на Медицинския университет в Плевен. Взима специалност по образна диагностика през 2001 година, а през 2006 година успешно защитава докторантура към Катедрата по образна диагностика при Медицинския университет в София.

Професионалните му интереси са свързани с магнитно-резонансната и компютър-томографската образна диагностика на централната нервна система. Има пет публикации в списанието „Рентгенология и радиология“ и множество участия в различни обучителни и научни форуми, посветени на образната диагностика.

Благодарение на професионализма на д-р Казаков оглавяваното от него отделение се утвърди като едно от водещите в страната.

Гласуването за най-вдъхновяващ специалист по образна диагностика се провежда на https://www.credoweb.bg/publication/117406/mesets-na-obraznata-diagnostika-glasuvayte-za-kolegata-koyto-vi-vdahnovyava?fbclid=IwAR3yIMpM4lV6hXufWAtzrtrZCjgjkhVVeTXwpOUUHpvSnQ92AyO2jMO_C40 и ще продължи до 18 октомври. Конкуренция на търновския медик в надпреварата са 15 негови колеги от различни лечебни заведения у нас.

Това е третата номинация на представител на търновската болница в кампанията тази година. През април началникът на родилното отделение доц. д-р Светлозар Стойков спечели приза „Най-вдъхновяващ акушер-гинеколог”, а през май д-р Валентин Точков оглави класацията за педиатрите.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

4 коментара за “Д-р Димитър Казаков от МОБАЛ е номиниран за най-вдъхновяващ специалист по образна диагностика

 • 09.10.2019 в 13:34
  Permalink

  Повече такива като него. Най- важното е честността и уважението към хората. Много още залагат на бройката и доходите, за съжаление. Да лекуваш е дълг и призвание, не търговска дейност.

  Отговор
  • 10.10.2019 в 12:38
   Permalink

   Най-голямото му „геройство“ е че е окупирал ядрено-магнитният резонанс на болницата (платен с обществени и европейски средства) и го ползва за лично облагодетелстване. А нас гражданите кучета ни яли

   Отговор
 • 09.10.2019 в 14:23
  Permalink

  По-скоро некадърник и рушветчия, ама информацията за неговите „лечения“ ще я дадем , където трябва и то в най-скоро време!
  Номинацията му е някакво недоразумение…

  Отговор
 • 09.10.2019 в 23:09
  Permalink

  Patuvahme chak ot Svishtov pri toya „doktor“ i se naloji posle zaradi negova greshka da hodim do Pirogov

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *