Кандидат-кметът на Павликени от ДПС Елеонора Марева приема като лична битка просперитета на града – завръщането на младите хора в общината

За кметския стол в Павликени тази есен ще се бори и Елеонора Марева, издигната от ДПС. Нейните съпартийци я наричат Цветето на партията в града и са твърдо убедени, че тя разполага с огромен арсенал от качества, с които да даде мощен тласък за развитието и благоденствието на общината. Марева очаква подкрепата на павликенчаните, които вярват в потенциала на града и знаят, че при добро управление младите и способни хора, които са заминали да търсят реализация в чужбина, ще се върнат в родното си място. Това е и лична кауза за нея, тъй като 21-годишният й син живее и работи в Англия.

Елеонора е родом от Плевен, а от 1993 година е жител на павликенското село Караисен. Има образование в сферата на селското стопанство, но открива реализация в съвсем различен отрасъл. Сама успява да отвори шивашко ателие и днес дава препитание на 10 души. Тя е горда майка на две деца, които отгледала с много труд и усилия, защото останала вдовица.

От няколко години членува в ДПС и благодарение на многото й качества общинското ръководство на партията решава да я издигне за кмет на Павликени.

„Трябва да се сложи край на изтичането на млади, способни и трудолюбиви хора в чужбина. Това може да се случи чрез стабилна икономика и отварянето на работни места. В Павликени има няколко завода с богата история и традиции в производството, които преди време бяха затворени. Ако спечеля битката за кмет, ще направя всичко възможно тези предприятия отново да заработят и да дадат хляб на колкото се може повече хора“, увери тя.

Марева подчерта, че сред приоритетите й ще бъде подпомагане на млади семейства, деца, възрастни хора и инвалиди. Друга нейна цел е благоденствието в малките населени места в общината, като ключов елемент е образованието.

„Училищата в Недан и Караисен бяха затворени. Смятам, че това е недопустимо и трябва да има учебни заведения в селата, защото те генерират живот, култура и традиции. Ще работя тези училища отново да отворят врати за децата и няма да допусна подобно нещо да се случи във Върбовка и Бяла черква“, категорична е Марева.

Листата на ДПС с кандидатите за общински съветници в Павликени пък включва 10 души. Водач е общинският председател на партията и кандидат за кмет на село Върбовка – Ивелин Розинов.

Движението гласува доверие на кандидатите за кметове на Батак – Зенко Маринов, Горна Липница – Трифон Борисов, Недан – Борис Иванов, Стамболово – Стефан Стефанов.

Също както в старата столица, и в Павликени партията дава заявка за минимум четирима представители в бъдещия Общински съвет.

Кандидатите за местната власт в общината бяха представени на специално събитие в Павликени, на което присъстваха областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу и областният председател на Младежкото ДПС Мастън Мастънов.

ДПС води своята кампания под мотото “Власт за хората” и е N 55 в интегралната бюлетина.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *