2008 четения

Любка Любенова-Вашкова

Родена през 1968 г. във Велико Търново, семеен лекар.

С преференция 115.

 

Кандидатирам се за общински съветник, защото като семеен лекар съм много близо до проблемите на хората – както здравословни, така и социални. Професионалното ми място позволява да усещам тревогите на хората и те да ми споделят без страх, защото винаги според силите си съм се стремяла да помагам. Натрупаният ми опит ще ми позволи да вземам правилни решения по проблемни въпроси за съгражданите ми, не само в кабинета, но и в общината. Мисля, че през годините съм се проявявала като честен, мислещ, директен и отзивчив човек. Работя с хора от различни възрастови групи и смятам, че комуникативните ми умения ще ми помогнат, за да съм полезна в изслушването на хората и представянето на мнението им пред ръководството на града. Не се възприемам като най-мъдра, но се старая да съм максимално отзивчива.

Ако бъда избрана за съветник, ще работя в областта на здравеопазването на гражданите от Велико Търново. Мисля, че имам интересни идеи, както за малките деца, така и за порастващите, работещите и възрастните хора.

Подкрепям екологични идеи и мероприятия, защото знам важната роля на околната среда за здравето на хората. Смятам, че трябва да се работи съвместно с възникналите на територията на града граждански сдружения, клубове и организации за решаването на проблемите на града ни.

Мога да бъда полезна и за създаването на прояви, свързани с опазването на обичаите ни. Като един от учредителите и член на Национално движение „Работилница Седянка“, съм пазител на няколко занаята, участник в много изложби, работилници и срещи в музеи, библиотеки и други събития.

За мен Велико Търново е всичко първо. Първата глътка въздух, родителите и близките ми, първото училище, милите ми съученици, първата любов, младежките ми мечти да стана лекар, големите идеи за бъдещето. В този град съм учила първо в ОУ „П. Р. Славейков“, а след това в ПМГ „Васил Друмев“. След като завърших ВМУ в гр. Плевен, единственото ми желание беше да се върна в моя град и да работя като лекар. След шест години голямата ми мечта се беше сбъднала и със своя съпруг работех вече в болницата. И така от 25 години работя за хората в поликлиниката като личен лекар. Тук съм родила двете си момчета, тръгнали да търсят щастието по света.

Велико Търново е мястото, където посрещам приятелите си от страната и чужбина и с гордост ги съпровождам, за да споделя любовта си към този град! Велико Търново е мястото, откъдето тръгвам да опознавам света, но е и мястото, където за мен има уют, дълг и обич! Тук са хората, за които искам да работя!

Един коментар за “Любка Любенова-Вашкова

  • 09.10.2019 в 22:44
    Permalink

    От сърце желая д-р Любенова да бъде утвърдена за общински съветник,защото я познавам като изключителен професионалист и прекрасен човек и съм убедена,че това,което е написала в своята кандидатура,ще го изпълни! Дай,Боже,повече хора като нея да влязат в политиката,за да вярваме,че ще бъдем обгрижени!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!