527 четения

Платформа „Новият облик на Велико Търново” е интегрирана в сайта на Общината

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКИ ПОСТИЖЕНИЯ ЧРЕЗ СПЕЦИАЛНО ГИС ПРИЛОЖЕНИЕ. Платформата е наречена „Новият облик на Велико Търново“ и чрез нея по иновативен начин се представят изпълнените проекти през последните четири години.

Навсякъде по света правителствата използват ГИС технологиите, за да подобрят взимането на решения, предоставянето на услуги и ангажираността на гражданите. През последните 10 години в структурите на централната власт в България също бяха изпълнени редица ГИС проекти.

С ГИС ТЕХНОЛОГИЯТА Е ПОДПОМОГНАТА И УЛЕСНЕНА КОМУНИКАЦИЯТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ГРАЖДАНИТЕ, като се прилага на практика концепцията за съвременно електронно управление. За улеснение на гражданите и максимална прозрачност чрез приложението върху онлайн карта на общината е визуализирана информация за реализираните през годините проекти и инициативи, финансирани както от собствения и национален бюджет, така и по програми от Европейския съюз. Платформата показва основна информация заедно със снимков материал и точното местоположение на всеки от реализираните проекти. ГИС приложението е интегрирано в сайта на Общината и е свободно достъпно за всички заинтересовани. По този начин гражданите на община Велико Търново могат да видят и получат информация в синтезиран вид, къде и какви инициативи са били реализирани през последните години, в това число модернизацията на образователната инфраструктура, подобренията на бизнес средата в Западната индустриална зона, множеството съхранени в автентичен вид градски пространства, ремонти на ключови булеварди, улици, обекти на обществената инфраструктура и много други.

Приложението е базирано на световно утвърдената ГИС платформа ArcGIS, което позволява на Общината да надгражда, развива и обогатява функционални възможности в бъдеще.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!