Положителните промени във Велико Търново през последните години мотивират икономиста Мариян Арабаджиев

Изучаването на човешката психика е голямо увлечение за Мариян Арабаджиев, а афинитетът му към невербалната комуникация личи още при първото здраво ръкостискане.

Той е един от експертите, които са нови лица за политиката и на които ГЕРБ – Велико Търново, разчита за местния вот. Част е от силната листа с кандидати за общински съветници под номер 43 в интегралната бюлетина.

Винаги енергичен и ведър, Мариян Арабаджиев не крие колко много съжалява за това, че у повечето хора липсват вътрешна мотивация и навици за усъвършенстване. Той е привърженик на тезата, че животът би бил много по-лек и приятен, ако всеки дава от себе си най-доброто, на което е способен, ако човек прави и малко повече от това, което се изисква от него.

Самият Мариян е точният пример в това отношение. Хората, които го познават, дори споделят мнението, че той се претоварва със задачи. Арабаджиев има авторитета на много коректен човек, на когото винаги може да се разчита и който никога не отстъпва от мъжката си дума. Комуникира лесно, бързо „топи ледовете“, владее изумителната способност винаги да е аргументиран и убедителен.

38-годишният икономист е управител във великотърновския клон на голяма българска компания. Има дългогодишен опит и сериозни контакти в сферата на частното предприемачество и финансите.

Магистър е по счетоводство и контрол от столичния Университет за национално и световно стопанство. Арабаджиев има и магистратура по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет във Варна. Деловите и начетени хора като него подсилват листата на ГЕРБ, а потенциалът и личните му контакти са част от неговата мотивация да се присъедини към отбора. Мотивиран е и от положителните промени, които се случват във В. Търново при управлението на Даниел Панов и с мнозинството от ГЕРБ в Общинския съвет.

Един от примерите за грижовното и далновидно управление е старата градска част. „Откакто се помня, Старият град не е бил приоритет на местната власт”, споделя великотърновецът. Той не крие задоволството си от днешния вид на Старо Търново, където, наред с ремонтираните обществени пространства, над 50 къщи вече са с реновирани фасади, покриви и орнаменти.

В листата на ПП ГЕРБ Мариян Арабаджиев е с преференциален номер 120.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.