martineli

martineli

Срещу дарение от най-малко 10 лв. дават чадър от Нощта на Самоводската чаршия

Откриват изложба с най-добрите кадри от колоритния празник

 

ИЗЛОЖБА „ПРАЗНИКЪТ НА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА НА 14 ОКТОМВРИ В ИЗЛОЖБЕНИТЕ ЗАЛИ „РАФАЕЛ МИХАЙЛОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Експозицията показва снимки от фотоконкурса за най-добър кадър от колоритния празник „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“. Тогава ще бъдат връчени наградите на най-добрите фотографи, решили да запечатат чадърите, които се превърнаха в най-голямата атракция на чаршията тази година.

Идеята за конкурса е на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Изложбата ще бъде съчетана с дарителската инициатива „Чадъри за нов живот“, която набира средства за фонд „Инвитро“ на Община Велико Търново. Инициаторите са решили всеки, който направи дарение минимум 10 лв., да получи чадър, използван за украса на Улицата на занаятите по време на Нощта на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите. Всеки един от 250-те чадъра ще е маркиран с логото на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите и на подкрепяната кауза.

Съпричастните към каузата за подпомагане на асистираната репродукция в старата столица ще имат възможност срещу дарени по-големи суми да получат избрани от тях снимки от фотоизложбата „Празникът на Самоводската чаршия“.

137 снимки участват в конкурса. Те са публикувани в специален албум на Фейсбук страницата на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ https://web.facebook.com/velikoturnovo.info/, където до 10 октомври продължава гласуването за любим кадър.

Наградите за най-добрите снимки, избрани от журито на конкурса, и от онлайн гласуването са предоставени от майсторите занаятчии на Самоводската чаршия и от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Носителят на призовото първо място ще получи сребърна роза ръчна изработка от куюмджията майстор Тодор Кушлев.

Над 40 000 посетители привлече тази година събитието „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“, което се проведе от 20 до 23 септември. Есенният празник на Улицата на занаятите се организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Община Велико Търново.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *