„Да не остане нито един боклук във В. Търново!“ – с този призив младите от БСП почистиха пред дома на Даниел Панов

В сайтове и блогове се появиха снимки с делото на незнайните добротворци, днес ние разкриваме кои са „хигиенистите“

 

Микросметище на улица „Георги Бенковски“ в квартал „Бузлуджа“ почистиха младежите от БСП и кандидати за общински съветници. Отпадъците бяха натрупани в близост до контейнер за смет и повече от месец никой от местното ръководство на Общината не реагира за тяхното извозване.

Михаил Михалев, Паулина Петрова, Красин Каракоцев и Марио Иванов успяха да напълнят две ремаркета с отпадъци, за да дадат добър пример на своите връстници и живущите в квартала. Всъщност микросметището се намираше точно пред блока, където е адресната регистрация на Даниел Панов.

„Ние почистихме едно от многото микросметища във Велико Търново, но интересното е, че това се намира точно пред блока на досегашния кмет Даниел Панов. Той претендира да управлява отново общината, а в същото време не знае какво се случва пред собствения му дом. Именно тук е адресната му регистрация, с която участва и на тези избори и която му дава право на 27 октомври да гласува“, сподели кандидатът за общински съветник и председател на Младежкото обединение на БСП Михаил Михалев.

Освен всичко друго младите хора се надяват, че с постъпката си ще направят Велико Търново по-чист и по-добър град за живеене.

„Искаме да дадем добър пример, искаме да покажем, че за всички отпадъци има точно определени места. Днес се постарахме да изчистим това микросметище, за да покажем на нашите връстници, че можем да бъдем полезни и че не трябва да замърсяваме средата, в която живеем“, допълни кандидатът за общински съветник от листата на „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Паулина Петрова. Зад думите й застана и нейният колега от листата Красин Каракоцев, който припомни, че младежите от БСП многократно са участвали в акции за почистване.

„Искаме да покажем, че заедно можем да променим града, в който живеем. Искаме с този добър пример да вдъхновим повече хора“, обясни Красин Каракоцев. А Марио Иванов, който също е част от листата за общински съветници от силния отбор на Весела Лечева, припомни, че почистването на микросметището е и символично.

„Именно тази камара с боклуци, която днес почистихме, символизира 8-годишното управление на ГЕРБ в общината. Даниел Панов иска нов мандат, а в същото време такива микросметища са ежедневие за великотърновци. А Общината плаща милиони за сметоизвозване“, сподели Марио Иванов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *