1857 четения

Млади майки към инж. Емануил Манолов: „Виждаме бъдеще за децата ни в Павликени“

„Виждаме как се развива градът ни. Всеки ден нещо се прави, било то тротоари, озеленяване, нови улици. Благодарим ви, че сте такъв добър стопанин.” С тези думи млади майки от Павликени се обърнаха към кмета на община Павликени от два мандата и кандидат за трети инж. Емануил Манолов.

Те са сред хилядите жители на общината, с които градоначалникът се срещна и разговаря по време на предизборната кампания. Навсякъде го посрещат като победител. Спечелил е сърцата на хората със своята всеотдайност и съпричастност с проблемите им.

В парка край детските си колички майките оцениха, че градът ежедневно се поддържа чрез метене и косене. Те отбелязаха и сезонното подменяне на цветята във всички зелени площи. Младите жени признаха облекчението си, че важни улици в града се ремонтират, а заедно с тях и тротоарите са нови. Дали ще бъдат възстановени и дръвчетата, които бяха премахнати заради строежа, питаха майките. „Категорично да. Имаме проект от ландшафтен архитект и ще поставим красиви и естетични дървесни видове по новите улици“, потвърди инж. Манолов. Става въпрос за улиците „Стефан Караджа“, „Илия Златев“, „Александър Стамболийски“ и „Васил Левски“ с обща дължина 2,4 км, които се ремонтират в град Павликени по голям проект с финансиране от ПРСР. Даже вече на готовите участъци на две от тях са засадени дървета от сортовете „Каталпа” и „Кълбовиден шестил”, като между тях има жив плет от хибискус и райграс.

Младите майки посочиха и друга придобивка за града – напълно санираните детска ясла и детски градини. Сред сградите, в които бяха въведени мерки за енергийна ефективност, са детските градини „8 март”, „Слънце” и „Вяра, Надежда, Любов” в Павликени, детската ясла, Домът за стари хора в с. Караисен, ОУ „Бачо Киро” в Бяла черква, ПГАТ „Цанко Церковски“. В дворовете на всяка от детските градини бяха открити модерни детски кътове за игра по проект „Красива България“.

На улица „Св. св. Кирил и Методий” N 1 в града е първият изцяло саниран блок, в който жителите вече усещат ефекта в сметките си за ток. В още много сгради бяха въведени мерки за енергийна ефективност.

Всички тези неща подобряват живота ни и ни дават надежда, че нашите деца ще израстват в спокоен и устроен град, каза една от майките.

При друга среща пациенти в болницата изразиха облекчението си, че в сградата функционира вече и асансьор. Той беше монтиран в поликлиниката по проект и средства от „Красива България“.

С това инвестициите в здравеопазването не се изчерпват. В сградата на МБАЛ – Павликени, също бяха въведени мерки за енергийна ефективност, финансирани от Инвестиционната програма за климата. Цялата сграда премина през мащабен ремонт, а със собствени средства МБАЛ – Павликени, закупи нов рентген.

И в населените места намериха повод да благодарят на инж. Емануил Манолов. Чрез общинската програма „Местни инициативи“ вече четири години се подкрепят малки инвестиции в населените места. 23 проекта са изпълнени до момента с финансиране от програмата на обща стойност почти 100 000 лева. Чрез нея стана възможен ремонтът на площадите в с. Долна Липница и с. Димча. В с. Дъскот беше изграден кът за отдих, а съблекалните на стадиона в с. Батак имат нов облик. Юношите в с. Бутово имат ремонтиран и освежен Младежки клуб. Програмата финансира и редица родолюбиви инициативи, като ремонта на паметника на Филип Тотю в с. Върбовка, както и изграждането на мост и стъпала до античния римски каптаж, разкрит край с. Мусина. В селото беше оформен и детски кът. Места за игра на децата бяха създадени и в селата Михалци и Паскалевец.

Още много добри проекти бяха изпълнени във всяко от населените места, посочи инж. Манолов. Той каза, че много идеи предстои да се изпълнят в следващите години за развитието на общината. За да е възможно това, е нужна подкрепата на гражданите с номер 56 в бюлетината за кмет на община Павликени, за листа за общински съветници от Коалиция „БСП за България“ и за кметове на населени места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!