martineli

martineli

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 11.10.2019 г.

Късно вечерта и през нощта облачността от запад на изток ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще бъдат между 11° и 14°. За В. Търново се очаква минимална температура около 13°. В петък рано сутринта облачността от запад на изток ще намалее и през деня ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Преди обяд ще духа умерен вятър от северозапад. След обяд вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. За В. Търново се очаква максимална температура около 21°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина рано сутринта облачността ще намалее и през деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 9°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 30.5° през 1997 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.8° през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 26 минути и ще залезе в 18 часа и 41 минути.

Фаза на Луната: три денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *