2783 четения

Рибна ферма за 1 млн. лв. на 25 дка ниви правят край Къпиново

„Аквапроджект 2020“ инвестира в едно от най-големите стопанства за балканска пъстърва у нас

 

ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПЪСТЪРВОВИ СТОПАНСТВА У НАС СЕ ПРАВИ КРАЙ КЪПИНОВО. Проектът е съгласуван с „Басейнова дирекция” – Плевен, РИОСВ – Велико Търново, и Старопрестолната община. С решение на Общинския съвет още миналата година на инвеститора бе позволено да ползва терени и от Община Велико Търново вече одобриха изменението на подробния устройствен план за имота. Инвестицията в рибния комплекс е близо 1 млн. лв., като голяма част от парите идват по европроект. Останалата част от вложението е на фирмата „Аквапроджект 2020“ ЕООД. Дружеството реализира своето пъстървово стопанство, което ще е едно от най-големите в Централна Северна България, на собствени ниви с обща площ от 50 дка, но реално от тях ще се ползват половината. Земите са необработваеми. Комплексът включва риболюпилня и седем отделни басейна, четири от които угоителни. Любопитен детайл е, че тъй като имотът не е присъединен към мрежата за еленергия и доставката й ще е доста скъпа, захранването с електричество ще се осъществи чрез монтиране на соларна система. Зелена светлина за проекта е дала и Регионалната екоинспекция.

БАСЕЙНИТЕ С ПЪСТЪРВИ ПЪК СЕ СВЪРЗВАТ С БЛИЗКАТА РЕКА ВЕСЕЛИНА, ОТКЪДЕТО ЩЕ СЕ ПЪЛНЯТ. Районът е екологично чист и неслучайно там се намира и яз. „Йовковци“, от който регионът ни пие. В региона вече възродиха и друго известно пъстървово стопанство, което е съществувало още от социализма – това край Мусинската пещера.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

2 коментара за “Рибна ферма за 1 млн. лв. на 25 дка ниви правят край Къпиново

 • 11.10.2019 в 9:05
  Permalink

  И тази инвестиция се прави от дружество с капитал 50,00 лв., нетни приходи от 1000 лв. и наличност на пари 1000 лв. Какъв просперитет само! Парите нужни са собствено участие ще бъдат взети назаем от ……. Какви времена! Всеки напорист перач на пари ни се представя за инвеститор.

  Отговор
 • 14.10.2019 в 14:30
  Permalink

  И тази храна развалиха. Щом ще ги гледат и угояват като прасета, рибите ще са опасни за консумация.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *