martineli

martineli

Седмична прогноза за периода 8-14 октомври

Във вторник преди обяд ще има променлива до значителна облачност. На отделни места над полупланинските райони са възможни слаби превалявания от дъжд. След обяд от североизток на югозапад облачността постепенно ще намалее. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 8°, а максималните ще бъдат между 13° и 16°.

В сряда и четвъртък ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток. Минималните температури в сряда ще бъдат между 1° и 4°, в четвъртък – между 4° и 7°. На отделни места в сряда са възможни слаби слани. Максималните температури в сряда ще бъдат между 20° и 23°, в четвъртък – между 23° и 26°.

В петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб вятър без определена посока. След обяд от запад на изток облачността ще се увеличи до значителна. Очакват се превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

В събота, неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. В събота и неделя ще духа слаб до умерен вятър от запад, северозапад. В понеделник вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. Минималните температури в събота ще бъдат между 4° и 7°, в неделя и понеделник – между 7° и 10°. Максималните температури в събота ще бъдат между 21° и 24°, в неделя и понеделник- между 24° и 29°.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник преди обяд ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд. Сред обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5° .

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Температурите ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат между 13° и 16°.

В петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд от запад на изток облачността ще се увеличи до значителна и ще превали дъжд. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. След обяд вятърът ще се усили. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 13°, през деня ще се понижават.

В събота, неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър, в събота от югозапад, в неделя и понеделник – от югоизток. Температурите на 1200 м ще се повишават, в събота максималните ще бъдат около 15°, в неделя и понеделник – между 16° и 19°.

През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *