Газифициране и велопарк поискаха в Дебелец от кандидатите на ВМРО

На среща с избиратели от град Дебелец пред доц. Милен Михов и Данчо Йорданов – кандидати за общински и местен кмет, и кандидати за общински съветници от ВМРО бяха поставени и обсъдени основни местни проблеми.

Искането за газифициране на Дебелец бе заявено като приоритет пред бъдещите управляващи с оглед на екологичните и социални ефекти, които това ще донесе за града. Хората акцентираха, че това ще намали разходите им за електроенергия, като в същото време ще доведе до значително намаляване на замърсяване на въздуха при замяната на твърдите горива.

На път за срещата доц. Милен Михов бе спрян от младежи, които го информираха, че от доста време искали да бъде обособено място, на което да тренират скокове с велосипедите си. Дори направили подписка, в която се включили повече от 100 човека, до досегашния кмет на града им. Искането им не било взето насериозно. Доц. Михов пое ангажимента да съдейства за изграждането на байк парк (велопарк), в който младежите да упражняват спокойно и по правилата този атрактивен спорт.

В непринуден разговор и неформална обстановка жителите на Дебелец споделиха за още проблеми, които от години чакат решение. Бяха засегнати въпроси, свързани с инфраструктурата и чистота в града, качествената водопреносна мрежа, изграждане на канализация и пречиствателна станция, доизграждане на алтернативната транспортна връзка с Велико Търново и укрепване на свлачище.

Данчо Йорданов заяви категорично пред съгражданите си, че подкрепяйки кандидатите на ВМРО с номер 34 в бюлетината, те дават шанс за решение на тези проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *