3400 четения

От 100 метра дълбочина ще идва водата за градините на петзвездния „Света гора Резидънс“

Новият хотел с езеро пред входа ще отвори врати догодина

 

ПЪРВИЯТ ПЕТЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО „СВЕТА ГОРА РЕЗИДЪНС“ ЩЕ ЗАХРАНВА СВОИТЕ ГРАДИНИ ОТ ПОДЗЕМНИТЕ РЕКИ НА ХЪЛМА СВЕТА ГОРА. В етап на съгласуване е един от най-необичайните проекти за независимо захранване с вода на градините на суперлуксозния комплекс, който е пред завършване на едно от най-панорамните места на старата българска столица. Два тръбни кладенеца ще доставят вода за обширните зелени площи от дълбочина над 100 метра. Сондирането на водовземните съоръжения ще се извърши роторно и безядково. Всеки кладенец ще бъде оборудван с потопяема помпа, напорен водопровод, водомер, бетонова шахта, спирателен кран, пиезометрична тръба. Годишно двата ще осигуряват над 3000 кубически метра вода за градините на „Света гора Резидънс“.

Според запознати комплексът, който ще покрива изцяло категорията от пет звезди и с екстри даже ще я надхвърля, трябва да отвори догодина. Инвестицията само в строителство надхвърля 10 млн. лв. Градежът стартира преди две години, като след окончателното му завършване комплексът ще има разгъната площ от над 9500 кв. метра с просторна градина, казино, спацентър и водно огледало. Сградата е адаптирана към характерната за историята на града архитектура и ще е на три етажа заради ограниченията в този район. Инвеститор е предприемачът Антон Танев, който е и създател на сладкарската компания „Престиж“.

Новият обект на Света гора ще глези посетителите си с всички възможни екстри, включително спацентрове, фитнеси, басейни, барове и ресторанти. Собствениците имат амбицията да направят истинско хотелско бижу, което ще обогати местния туристически продукт. В момента в целия регион няма нито един хотел с категория пет звезди. Изключение прави единствено бившата резиденция на Тодор Живков в Арбанаси, която обаче отдавна е позагубила от старата си слава. „Интерхотел Велико Търново“ е с четири звезди. Преди да бъде арестуван, бизнесменът Георги Вълев плануваше да направи петзвезден хотел на мястото на бившия Окръжен народен съвет пред Царевец, който щеше да се нарича „Цар Калоян“, но това така и не стана.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!