Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 11 октомври 2019 г. – 17 октомври 2019 г.

В петък рано сутринта облачността от запад на изток ще намалее и през деня ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Преди обяд ще духа умерен вятър от северозапад. След обяд вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 11° и 14°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°.

От събота до четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност. Във вторник, сряда и четвъртък сутрин, предимно около големите водоеми, ще има намалена видимост, на места до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсеиват още преди обяд. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури в събота ще бъдат между 5° и 8°, в неделя и понеделник – между 8° и 11°, през следващите дни до края на периода – между 11° и 14°, . Максималните температури в събота ще бъдат между 22° и 25°, през следващите дни до края на периода – между 24° и 29°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък рано сутринта облачността ще намалее и през деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15°.

През останалите дни от периода ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Температурите на 1200 м. ще се повишават и максималните ще бъдат между 17 ° и 19°.

През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *