Румен Петков, лидер на АБВ: „Весела Лечева е лицето на радикалната промяна, от която Велико Търново се нуждае“

„Велико Търново се нуждае от радикална промяна, от промяна на атмосферата, на управлението. Работил съм с много управленци на Велико Търново, но от 6 – 7 г. Велико Търново няма кмет, има изпълнителен директор. За съжаление, на изпълнителния директор му уволниха Управителния съвет в лицето на Цветан Цветанов и в момента Търново е безпризорен град. Това не бива да продължава. Търновци имат самочувствието, и с право, да са бъдещето на България, а бъдещето на България се нуждае от лице, авторитет, гръбнак. Тази технология на управление, която ни налага сегашният кмет, е пагубна за Търново.” Това заяви във Велико Търново лидерът на АБВ Румен Петков, който дойде в старата столица, за да подкрепи кандидата за кмет на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева.

Румен Петков заяви, че заради лошото управление на Даниел Панов е блокирана работата и на Националното сдружение на общините. „Всички управителни съвети и председатели са работили с българските правителства, това е нормално, но такъв слугинаж, такова вулгарно обезличаване на местното самоуправление, такова просташко подчинение на определени, точно политически интереси, никога не е имало. Затова и някои от знаковите кметове напуснаха сдружението“, заяви още Румен Петков.

Лидерът на АБВ беше категоричен, че Весела Лечева е именно носителят на новата атмосфера на Велико Търново. „Весела Лечева обедини лявото пространство в цялата област и тази широка лява коалиция стана възможна благодарение на нея и нейната личност. Тя излъчва перспектива“, каза лидерът на АБВ. И призова търновци да гласуват за нея, защото тя е достоен, честен и почтен човек, умее да казва „не“, при това аргументирано, и е човек, за когото „аз“ винаги върви след „ние“, въпреки че тя има защо да казва „Аз“.

„И като съм започнал, да попитам функционерите на ВМРО във Велико Търново, те споделят ли разбирането на боса си за поддръжката на бойните учебни самолети L 39. Производителят им твърди, че начинът, по който се предвижда техният ремонт, е заплаха за живота на летците. И аз всички тези материали ще ги представя в прокуратурата“, каза още Румен Петков.

„Много насаден страх има у хората в цялата община, във всички населени места. Затова създадохме коалицията – за да променим това, и защото левите хора тук отдавна искат тази коалиция“, каза и лидерът на АБВ в областта Николай Илчев, който е кандидат за общински съветник в листата на коалицията.

„След толкова срещи с хора и общности разбрах, че посредствеността ни е обзела и ние се задоволяваме с много малко. А всъщност седим на дъното. Днес Велико Търново е град под средното ниво по икономически растеж и развитие и това е обидно за великотърновци. Няма ясна програма за икономическо развитие, за опазване на културно-икономическото наследство, няма стратегия за туризма, а това е основният отрасъл тук. Хората вече нямат надежда, че нещо може да се промени, защото действията са имитация на действия. Много фойерверки и заря, а няма асфалт, водопроводи, канализация, а живеем в 21 век. Да, кметът не решава с декрет вдигането на доходите, но осигурява икономическите перспективи за града“, коментира Весела Лечева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *