ТЕАТРАЛЕН АФИШ

 

12 октомври

Куклен театър ВЕСЕЛ на 12 октомври от 11,00 ч. в салона на читалище “Искра” представя

“ТРИМАТА ГЛУПАЦИ”

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (В.Търново) / 0887 790 549 / 062 603 141

Тримата глупаци“ пристигат на сцената на Театър ВЕСЕЛ

 

В съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ, на 12 октомври от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Русе.  Драматизацията и постановката са дело на Валентин Владимиров, сценографията – на Сийка Моллова, а оригиналната музика  –  на Станимир Иванов. Участват чаровните актьори от състава на русенската трупа – Хубен Нурев, Любен Русенски и Кремена Станева.

Имало едно време трима глупаци, живели си те добре, по цял ден се щурали без цел и посока. Обичали да спорят излишно и да се надхващат един друг. Мъдрували-умували и вършели глупост след глупост. Веднъж, обаче, намерили една тиква. Ама не каква да е тиква, а такава дето им се сторила камилско яйце. Заоглеждали я и не щеш, ли бутнали я в дола. От там пък изскочил един заек, а те хукнали по него. „Камилче, измъти се, дръжте го…” викали един през друг глупаците докато гонели заека, а той – хоп, шмугнал се в гората. Ами сега!?… Спектакълът е съвременен вариант на класическата приказка. Историята е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието, за да го доведе до очаквания финал на приказката. Елате в кукления театър на Велико Търново. Ако искате да се срещнете с тримата глупаци, заповядайте час по-скоро. Очакваме ви!…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.


 

19 октомври

Куклен театър ВЕСЕЛ на 19 октомври от 11,00 ч. в салона на читалище “Искра” представя

“ЩАСТЛИВИЯТ ПРИНЦ”

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (В.Търново) / 0887 790 549 / 062 603 141

 


23 октомври

23.10.2019 ГОДИНА ОТ 19.00 ЧАСА В Читалище “НАДЕЖДА” гр. Велико Търново, ДКТ – гр. ВАРНА представя   КОМЕДИЯТА:

ПРОФЕСИЯ ЛЪЖЕЦ”                          

Автор и режисура: ТЕДИ МОСКОВ

КАСА: Билетен център

Гр. Велико Търново,  ул. Асен Златаров № 5

/ Срещу бариерата на служебния паркинг на театъра /

Цени на билетите: 12, 14 и 16 лева

Отстъпки за групи – билети от 12 лева в зоната на 14 лева.

ИНФОРМАЦИЯ на Телефони: 0886499016, 0894407595

Или на страницата ни:  lovetheaters.weebly.com

“Професия Лъжец” – комедията на Теди Москов

В ролите: Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева, Веселина Калчева

“Всичко започна, след като прочетох “Джелсомино в страната на лъжците” от Джани Родари. Ето какво: Миналото ни все се премълчава, а пък премълчаното лесно може да се преиначи. Предлагам друга гледна точка към известни исторически събития, както и на мен историята на социализЪма предлагаше своята, нещо като реванш… Историята ни се гради изцяло на предположения. Или лъжи. Защото ние нямаме летописци, освен за лошото. “Народът на Тангра не обича някой да се извиси над другите. Окача го на дърво да си говори с боговете!” (приблизителен цитат на арабски пътешественик).

Опитал съм се да поднеса една театрална и забавна гледна точка към двояките неща от историята ни, като смея да предполагам, че съм намерил най-подходящата форма за това. Провокиран съм от “Хумористична история на българите” от Райко Алексиев, като се надявам да не пострадам като него от това.”

Теди Москов

Не се допуска присъствието на лица под 16 години.

Поздрав: П. Пенков – Импресарско студио “Любители на театъра”

гр. Велико Търново

 


 

30 октомври

Сряда, 30 октомври 2019 г. от 19:00 ч. до 22:00 ч.

МДТ “Константин Кисимов”

“АКТРИСАТА”

НАРОДЕН ТЕАТЪР ,,ИВАН ВАЗОВ,, ГРАД СОФИЯ
АВТОР: ПИТЪР КУИЛТЪР
ПОСТАНОВКА: СТЕФАН ДАНАИЛОВ
СЦЕНОГРАФИЯ: ЕЛЕНА ИВАНОВА
МУЗИКА: ИВАН ЛЕЧЕВ
УЧАСТВАТ: АНЯ ПЕНЧЕВА, СТЕФАН ДАНАИЛОВ, ПАВЕЛ ИВАНОВ, КИРИЛ ЕФРЕМОВ ИВАН ПАНЕВ И НЕНЧО ИЛЧЕВ
Легендата на българското кино и театър ПРОФЕСОР СТЕФАН ДАНАИЛОВ след петгодишно отсъствие се завърна на сцената на Народния театър.
,,АКТРИСАТА,, на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България ПИТЪР КУИЛТЪР е комедия, която достига и драматични обертонове. ДАНАИЛОВ влиза в ролята на банкера ЧАРЛЗ и си партнира със знаменитата АНЯ ПЕНЧЕВА, актрисата ЛИДИЯ МАРТЕН. Тя иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримъорната и се ,,завихрят,, шеметни ситуации, предизвикани и от шеметния и живот на сцената и извън сцената.
Сълзи, смях, драма, ревност и истерия има в този спектакъл.
Отговор на въпросите ,,Колко е силна магията на театъра” правят опити да дадат още актъорите ИВАН ПАНЕВ, КИРИЛ ЕФРЕМОВ, НЕНЧО ИЛЧЕВ И ПАВЕЛ ИВАНОВ.
,,АКТРИСАТА”, НЕСЪМНЕНО Е ТЕАТРАЛНОТО СЪБИТИЕ ЗА ГОДИНАТА.
Билети: Васил Левски №19, телефон: 0882733762 – Дора Кръстева


22 ноември

Петък, 22 ноември, 19:00 ч.

Читалище “Надежда”

“УМОПОМРАЧЕНИЕ”

Автор: САМ БОБРИК
Постановка: БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ
Участват: АСЕН БЛАТЕЧКИ, КОЙНА РУСЕВА, СТЕФАН ИВАНОВ, НИКОЛ КАРАБИНОВА, НИКОЛА ПАРАШКЕВОВ
Това е пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените и никога не успяват.
Пълнокръвните образи и остроумните закачки превръщат ,,УМОПОМРАЧЕНИЕ,, в брилянтна комедия за живота на един мъж, който сякаш притежава всичко, но накрая цялото му съществуване се преобръща на 180 градуса.
Билети: Васил Левски №19

телефон: 0882 733762 – Дора Кръстева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *