ТЕАТРАЛЕН АФИШ

 

 

 

14 декември

Театър ВЕСЕЛ на 14.12. от 11,00 часа в НЧ “Искра” представя:

“ЕЛХАТА”

 

Коледните приключения в Театър ВЕСЕЛ продължават с „Елхата“

 

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 14 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, Държавен куклен театър – Търговище ще представи  „Елхата” по текстове на Туве Янсон. Постановката е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика – на Диян Димитров. В коледния спектакъл участва очарователният екип от актьори на театъра – Милен Алексиев , Цветина Иванова , Димитър Караиванов и Моника Угренова.

Спектакълът е една приказка за празника. За това, в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост, те често се оказват една голяма тегоба. За съжаление възрастните влагат в тях какви ли не приготовления, свързани повече с материалното, отколкото с духовното.

Това сe случва и в „Елхата”. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паника, обхванала всички по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тях и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 

 


16 декември

Читалище “Надежда”, 16 декември, 19 ч.

ТЕАТЪР 199                                                                                     

АВТОР ЩЕФАН ФЬОГЕЛ

РЕЖИСЪОР ЕЛЕНА ПАНАЙОТОВА

СЦЕНОГРАФИЯ ЕЛИЦА ГЕОРГИЕВА

МУЗИКА ДАНИ МИЛЕВ,  МИЛЕН АПОСТОЛОВ

УЧАСТВАТ : НОНА ЙОТОВА, ДЕЯН АНГЕЛОВ

,,Всеки от нас, който някога е бил влюбен, може с радост или болка да разкаже ,че не съществува някакво ясно дефинирано нещо като ЛЮБОВТА ,,казва самия автор един от най успешните съвременни драматурзи .Постановката на ТЕАТЪР 199 е истинска наслада за душата .Ще се смеете ,ще чувствате, ще си спомняте и ще заживеете заедно с Дагмар Лудишер /НОНА ЙОТОВА/ булка ибягала от втората си сватба, защото ….мъжете са идиоти . И то подредени в цели седем категории .Да , Господ доста се е объркал при създаването им и за капак е решил да си почива в седмия ден от сътворението на света , вместо да поправи грешката си . А най голямата трагедия на жената винаги ще си остане тази , че не може да живее без онзи втори пол ,защото просто няма трети .
ВЛЮБЕНА , СГОДЕНА ,ИЗЧЕЗНАЛА ,, е буря от емоции , които със сигурност са разтърсвали и вашето тяло , вихър от мисли , които са преминавали и през вашия ум .Защото раждайки се хора на тази земя , ние сме обречени да се влюбваме , сърцето ни да кърви. В червено .Цветът на любовта .
Що се отнася до края той разбира се е непредсказуем , като поведението на влюбена жена .

БИЛЕТИ:  ВАСИЛ ЛЕВСКИ 19

ТЕЛЕФОН 0882733762  – ДОРА КРЪСТЕВА .


 

21 декември

Театър ВЕСЕЛ на 21.12. от 11,00 часа в НЧ “Искра” представя:

“КОЛЕДНИ СЪНИЩА”

 

 

 


 

17 февруари

 

МАРИУС 50 СБОРЕН МОНОСПЕКТАКЪЛ           

Неподражаемият Мариус Куркински ше представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни представления.
Поводът е неговата 50 годишнина За почти четвърт век те са наистина много: ,,Дон Жуан по Молиер , ,,Песен на песните ” по библейски разкази , ,,Дамата с кученцето ” по Чехов , “Самият човек,, по Андрей Платонов , ,,Сънят” по Джулиан Барнс , ,, Български разкази ” по Ангел Каралийчев , ,,Сътресение ,” и ,,Черното пиле” по Николай Хайтов и други .
,,Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат . Няма да се щадя ……,” споделя магнетичният актъор , който никога не се е пестял на сцената в своя порив към абсолютното майсторство .
Билети: МДТ “Константин Кисимов” / България, ул. „Васил Левски” 4

Телефон:  0882733762 –  Дора Кръстева .

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *