Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Явор Божанков, кандидат за кмет на Горна Оряховица: „Младите хора биха останали в своя роден край само ако имат перспектива за развитие“

„Младите хора биха останали в своя роден край само ако имат перспектива за развитие – работни места, стабилни доходи, модерна община и някой, който да забележи идеите им. Затова изследвахме опита на общини в чужбина, дори и успешни модели в български общини. Ще приложим най-добрите и най-модерни практики в политиките за младите хора.” Това каза кандидатът за кмет Явор Божанков при поредица от срещи със служители от местни фирми.

В местна печатница той посочи, че предприемчивите хора ще имат подкрепа от Общината. Явор Божанков ще създаде механизъм за подкрепа, при който млади хора с идеи получават напътствия от успешните местни предприемачи, както и финансова подкрепа, за да стартират свой бизнес. Подобни формати съществуват и в други български градове, посочи Божанков.

В сладкарска фирма в с. Поликраище той подчерта, че като кмет държи на балансирана политика, която обръща внимание и на малките населени места. „Сега големите инвестиции отиват в общинския център, където Общината предпочита да построи арка за 322 000 лева, вместо да обърне внимание на истинските проблеми на хората”, каза кандидатът от Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“.

За различен стил на комуникация между младите и местната власт се застъпва кандидатът за общински съветник Даниел Божанков. Според него често гласът на младите остава нечут, а нуждите им – неразбрани. Кандидатът за съветник заяви, че ще приложи своя над 10-годишен опит в младежките политики от неправителствения сектор, за да може Общината да бъде опора и да подкрепя своите млади граждани.

Подкрепа за Явор Божанков за кмет на община Горна Оряховица и за листата на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ – с номер 68 в бюлетините.

One thought on “Явор Божанков, кандидат за кмет на Горна Оряховица: „Младите хора биха останали в своя роден край само ако имат перспектива за развитие“

  • 11.10.2019 в 20:27
    Permalink

    Това момче какъв кмет ще бъде? Някой ще го вземе ли насериозно? Издигнат е за да не бъде избран.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *