279 четения

В XXI век къщите в Беляковец имат септични ями вместо канализация

Липсата на канализация е един от най-сериозните проблеми в търновското село Беляковец. Всяка къща там все още е оборудвана само със септична яма. Два пъти в годината, а понякога се налага и по-често, трябва да търсим камиона, който да изпразни септичната яма, а всеки такъв курс струва 200 лв., които ние сами си плащаме, жалваха се жителите на селото пред кандидата на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на община Велико Търново Весела Лечева.

Жителите на Беляковец признаха, че години наред са се молили на общинските ръководства да направят проект за изграждане на канализация, после 10 години са чакали проект за канализация, а сега чакат неговото финансиране.

Беляковчани се оплакаха от лошата инфраструктура в селото, от това, че все още има улици, които никога не са били асфалтирани, а тези, които имат асфалт, положен преди 40 г., спешно трябва да бъдат ремонтирани.

Течащият покрив на читалището е другата им болка, защото влагата е започнала да влиза в библиотеката. С огромни усилия кметът на селото Албена Беренска успява да издейства средства за ремонт на сградата, но ремонтите са на парче и частични и не дават резултат. Албена Беренска се бори за своя шести мандат и е подкрепена от коалицията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *