Даниел Панов: „Инвестициите в стадион „Ивайло” ще продължат с обновяване на северните спортни зали”

Основен ремонт на спортните зали, разположени в северния сектор на стадион „Ивайло”, е сред приоритетите на Даниел Панов в управленската му програма за следващите четири години. За обновяването им вече е разработен проект с конкретните мерки и дейности. Инвестиционното намерение ще бъде внесено в Министерството на младежта и спорта, а стойността му е около 320 000 лева. Това заяви кандидатът за кмет на старата столица Даниел Панов по време на среща със спортни клубове от града, провела се във вечерните часове на 11 октомври.

По покана на Панов в разговорите участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Двамата посетиха спортните зали в северния сектор на стадион „Ивайло”. Красен Кралев коментира, че ще се предприемат необходимите действия и ще бъдат осигурени средства за материалната база, които да гарантират пълноценната подготовка на състезателите по бокс, борба, вдигане на тежести и стрелба.

Ръководители на спортни клубове във Велико Търново и състезатели благодариха на Даниел Панов за грижата за стадион „Ивайло” през двата му мандата като кмет на Велико Търново. Теренът за футбол, лекоатлетическата писта и спортните зали по баскетбол, художествена гимнастика и спортна гимнастика, лека атлетика и борба в южния сектор бяха основно ремонтирани през последните няколко години. Инвестициите са и пример за доброто партньорство между местната и изпълнителната власт.

Заедно с Даниел Панов и Красен Кралев на срещата със спортните деятели присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ с номер 43 – проф. Теодора Давидова, Георги Недев, Деян Хаджийски и Александър Нанков.

Даниел Панов представи пред Красен Кралев и друг успешен проект – тренировъчното игрище за футбол, изградено до Спортно училище „Георги Живков”. Теренът е с изкуствена трева от най-висок клас, с поливна и отводнителна система, монтирано е и изкуствено осветление. Инвестицията е за 700 000 лева, а финансирането бе осигурено от правителството. Тренировъчното игрище бе мечта и на почетния гражданин на Велико Търново и легенда на българския футбол Трифон Иванов, а след пускането му в експлоатация младите таланти ще разполагат с едни от най-добрите в страната условия за подготовка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *