Преслав Върбанов донесе бронз на Горна Оряховица от Балканиадата по борба

Преслав Върбанов спечели бронзов медал от Балканското първенство по борба, а съотборничката му Цветелина Цонева остана пета, съобщиха от горнооряховския „Локомотив“.

Надпреварата на полуострова по свободна и класическа борба за момчета и момичета, кадети и кадетки, юноши и девойки се проведе в Панагюрище. Участваха отбори от осем държави – България, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватска, Косово и Македония. На тепиха излязоха над 400 състезатели в двата стила и в различните възрасти.

За българските отбори се бориха двама състезатели на „Локомотив” – Преслав Върбанов, който се класира трети в категория до 61 кг при юношите, и Цветелина Цонева до 46 кг при момичетата бе пета.

„Балканското първенство е едно от най-полезните състезания, защото виждаме на какво ниво сме и как работят в другите балкански държави. Така най-добре си сверяваме часовниците. На Преслав му трябва малко по-сериозна подготовка и резултатите няма да закъснеят. Проблемът на Цветелина е притеснението, ако тя се освободи психически, ще може да разкрие потенциала си“, коментира треньорът на локомотивци Николай Ганев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *